ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 13 травня

|
Версия для печатиВерсия для печати

Упродовж минулого тижня на фронті загалом сталося понад 830 бойових зіткнень. На Харківському напрямку ворог минулого тижня перейшов кордон і до вечора неділі здійснив 31 атаку.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував речник Генерального штабу Збройних сил України Дмитро Лиховій.

«Загалом за тиждень до вечора неділі відбулося понад 830 бойових зіткнень. Протягом минулого тижня противник завдав 95 ракетних та понад 580 авіаційних ударів, здійснив понад 710 обстрілів із РСЗВ по позиціях наших військ та об’єктах цивільної інфраструктури», - зазначив він.

За словами речника, РФ продовжує зосереджувати основні зусилля на Харківському, Куп’янському, Лиманському, Сіверському напрямках у Донецькій області, Краматорському, Покровському, Курахівському, Времівському, Оріхівському та Придніпровському напрямках, де тривають важкі бої.

Лиховій сказав, що, незважаючи на численні втрати в особовому складі, озброєнні та військовій техніці, росіяни намагаються витіснити українські війська із займаних позицій, але отримують гідну відсіч.

«На Харківському напрямку ворог минулого тижня перейшов кордон і до вечора неділі здійснив 31 атаку на напрямках населених пунктів Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лук’янці, Глибоке, Огірцеве, Гатище, Плетенівка, Пильна, Вовчанськ і Богруватка Харківської області. Противник має тактичні успіхи. Обстановка залишається складною та динамічно змінюється. Сплановано заходи щодо знищення противника, який вклинився у нашу оборону», - поінформував речник Генерального штабу ЗСУ.

Він заявив, що на Куп’янському напрямку росіяни минулого тижня проводили наступальні дії в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Іванівське, Піщане і Берестове Харківської області, а також Стельмахівка і Андріївка Луганської області. На цьому напрямку українські воїни продовж тижня відбили 99 атак РФ.

На Лиманському напрямку українські захисники за тиждень відбили 67 атак росіян в районах населених пунктів Новоєгорівка, Макіївка і Невське, у Серебрянському лісництві Луганської області, а також в районах населених пунктів Терни та Ямполівка Донецької області.

«На Сіверському напрямку в Донецькій області Сили оборони відбили 81 атаку у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, а також Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне і Роздолівка на Донеччині. На Краматорському напрямку наші воїни відбивали 87 атак московитів у районах населених пунктів Григорівка, Часів Яр, Калинівка, Новий, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка Донецької області, де ворог намагався покращити тактичне положення», - сказав Лиховій.

На Покровському напрямку українські захисники впродовж тижня відбили 215 атак у районах населених пунктів Олександропіль, Калинове, Новоолександрівка, Прогрес, Сокіл, Новопокровське, Яснобродівка, Семенівка, Уманське, Нетайлове та Невельське.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати росіян у районах населених пунктів Красногорівка, Парасковіївка і Костянтинівка, де противник 41 раз намагався прорвати оборону українських військ.

На Времівському напрямку українські захисники відбили 93 атаки у районах населених пунктів Водяне, Урожайне і Старомайорське Донецької області, де ворог намагався витіснити українські підрозділи із займаних рубежів.

На Оріхівському напрямку РФ за тиждень 27 разів атакувала позиції українських захисників у районі Роботиного Запорізької області.

«На Придніпровському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі річки Дніпро. Протягом тижня він здійснив 18 безуспішних атак на позиції наших військ у районі населеного пункту Кринки Херсонської області», - зазначив речник.

Втрати ворога

Загальні бойові втрати росіян з 24.02.22 по 13.05.24 орієнтовно склали:

  • особового складу − близько 484 030 (+1 740) осіб,
  • танків − 7 485 (+31) од,
  • бойових броньованих машин − 14 417 (+42) од,
  • артилерійських систем − 12 487 (+15) од,
  • РСЗВ − 1 070 (+4) од,
  • засобів ППО − 797 (+0) од,
  • літаків − 350 (+0) од,
  • гелікоптерів − 325 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня − 9 936 (+26) од,
  • крилатих ракет − 2 197 (+3) од,
  • кораблів/катерів − 26 (+0) од,
  • підводних човнів − 1 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн − 16 878 (+59) од,
  • спеціальної техніки − 2 048 (+6) од.


На цю тему:
 

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У середу в Україні майже усюди короткочасні дощі, тепло
19:50
Україна уклала безпекову угоду з Португалією
19:05
Україна в нокдауні, але з рішучішою підтримкою ще зможе перемогти - Тімоті Ґартон Еш
18:04
Президент Украъни прибув до Португалії
17:55
Путін високо оцінив внесок Стефанчука у захист московського патріархату в Україні
16:12
ЗСУ щонайменше 1 раз застосували Рatriot над територією рф, через це Німеччина та США погрожували зупинити постачання ракет, - Bild
14:04
Керівництво "слуг" зневажає український народ - авторитетні громадські організації вимагають від нардепів заборонити РПЦ в Україні
12:01
Україна уклала безпекову угоду з Бельгією
10:02
Кураж агентури ФСБ: митрополит Новокаховської єпархії упц (мп) отримав паспорт рф, а на Волині московитський піп не хотів виходити з авто, щоб вшанувати полеглих Героїв
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 28 травня

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]