Франція опублікувала комюніке за підсумками переговорів радників "нормандської четвірки"

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Радники лідерів "нормандської чвертки" у складі якої представники України, Росії, Німеччини та Франції на зустрічі в Парижі підтвердили відданість Мінським угодам.

Про це йдеться у комюніке, опублікованому на сайті Єлисейського палацу за підсумками переговорів, які тривали понад 8 годин, повідомляє ZN.ua.

 

Сторони підтвердили, що націлені на пом'якшення розбіжностей у майбутній роботі та виступають за дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.

Текст заяви за підсумками переговорів свідчить:

  • радники глав держав та урядів N4 за участю представників МЗС зібралися у Парижі 26 січня 2022 року;
  • вони підтверджують, що Мінські домовленості є основою роботи "нормандського формату" і мають намір зменшити наявні розбіжності на шляху вперед;
  • вони виступають за беззастережне дотримання режиму припинення вогню та повне дотримання заходів щодо зміцнення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року, незалежно від розбіжностей щодо інших питань виконання Мінських домовленостей;
  • вони обговорили важливість активізації роботи тристоронньої контактної групи та її робочих груп з метою якнайшвидшого просування у реалізації Мінських домовленостей.

Радники домовилися знову зустрітися через два тижні у Берліні.

Заступник керівника адміністрації президента Росії Дмитро Козак за підсумками зустрічі заявив, що розмова була "непростою, але відвертою". Учасники домовилися, що незалежно від різночитань за Мінськими угодами перемир'я на Донбасі має дотримуватися безумовно.

За його словами, Україна все ще не надала жодних пропозицій щодо статусу Донбасу.

"У нас відбулася непроста розмова, але, можливо, перша така відверта розмова для того, щоб провести інвентаризацію всіх проблем, пов'язаних з реалізацією Мінських угод", - сказав Козак на пресконференції за підсумками зустрічі.

Представник РФ сказав, що всі пропозиції Донецька та Луганська щодо гуманітарних питань та питань безпеки залишаються без позитивної реакції Києва, при цьому "позицію України ніхто не знає", вона досі не висловила своє бачення статусу Донбасу.

Глава офісу президента Андрій Єрмак після зустрічі помічників лідерів країн нормандської четвірки заявив на підсумковому брифінгу, що головним прогресом зустрічі вважає готовність сторін працювати надалі для досягнення миру на Донбасі.

Єрмак заявив, що в ході переговорів було досягнуто чергової угоди про припинення вогню на лінії зіткнення та зазначив, що Україна та Росія мають дуже велику кількість розбіжностей у трактуванні, оцінці та способах виконання Мінських домовленостей.

«Аргумент»


В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]