Микола Лагун виплачуватиме державі борг "Дельта Банку" 27 000 років (ВІДЕО)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Колишній мажоритарний власник збанкрутілого у 2015 році "Дельта Банку" Микола Лагун перераховує свою "зарплатню" у розмірі 14 тисяч гривень на місяць на погашення боргу перед державним "Ощадбанком".

Про це йдеться в сюжеті Bihus.Info.

Лагун виїхав з України у 2015 році і повернувся навесні 2020 року. Весь цей час правоохоронці розслідували ситуацію з "Дельта Банком". Восени минулого року Лагун і декілька його колишніх колег по банку отримали підозри в розтраті майна, далі ж суд обрав для Лагуна запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на два місяці.

Лагуну також було заборонено виїжджати з України, оскільки тільки один з персональних боргів Лагуна як колишнього поручителя "Дельта Банку" перед державним "Ощадбанком" становить 4,5 мільярда гривень.

При цьому все арештоване майно банкіра, за інформацією генерального прокурора Ірини Венедіктової, коштує 790 мільйонів гривень.

Наприкінці листопада Печерський райсуд Києва дозволив Лагуну виїжджати з України. Одна з підстав – Лагун нібито робить все можливе для виплати "Ощадбанку" свого боргу. 

Так, за інформацією з судового реєстру, Лагун влітку 2021-го влаштувався економістом у приватну компанію – з 40-годинним робочим тижнем і зарплатнею, 100% якої, за його ж заявою, повинні йти в рахунок погашення боргу. Журналісти з’ясували, що йдеться про зарплатню у 14 тисяч гривень на місяць.

Відповідно, борг у розмірі 4,5 мільярда гривень банкір такими темпами буде виплачувати орієнтовно 27 тисяч років.

Вже в грудні судді відмовилися продовжувати для Лагуна домашній арешт і обмежилися особистим зобов’язанням, яке тепер ніяк не обмежує банкіра у пересуванні.

За інформацією видання, колишній власник "Дельта Банку" із нібито зарплатнею у 14 тисяч гривень на місяць продовжує користуватися послугами численної охорони і кортежу.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]