Морська торгівля з росією впала на 58% від початку вторгнення в Україну

|
Версия для печатиВерсия для печати

Відколи 22 дні тому російські війська відкрито вторглися в Україну, глобальні морські перевезення з росією скоротилися на 58%.

Як пише ЦТС із посиланням на Splash, про це свідчить аналітика постачальника фінансових даних Refinitiv.

Наголошується, що санкції явно працюють. Це і факт того, що російські військові обстріляли п'ять торгових судів, призвело до того, що в останні тижні Росії стає все більш відрізаною від світової морської торгівлі. Зниження числа суднозаходів відчувається як поблизу зони бойових дій, а й далеко від конфлікту.

За підрахунками інвестиційного банку UBS, порти Балтійського моря, на які припадає третина морської торгівлі росії, тепер мають на 65% менше суден, що входять до них. Порти Тихого океану, такі як Владивосток, зіткнулися з падінням обсягів на 52% з початку війни 24 лютого.

Дані ізраїльського агентства Windward свідчать про зменшення кількості танкерів із сирою нафтою, що відвідують порти Росії. Перевізники сирої нафти, що вирушають з Росії, більше не заходять у порти Європи, Азії та Північної Америки. При цьому, за інформацією Windward, близько 46 млн барелів російської нафти все ще перебувають у дорозі до місць призначення з Росії.

Ще один момент впливу санкцій полягає в тому, що згідно зі звітом британської консалтингової компанії Drewry прогнозується, що вторгнення росії в Україну вплине на доступність російських та українських моряків для екіпажів світового торговельного флоту. Особливо це стосується офіцерського складу – сукупно у світовому флоті працює близько 13% морських офіцерів з Росії та України.

У Drewry зазначають, що разом із зростанням страхових витрат намічається і загалом зростання витрат компаній на утримання судів.

Раніше повідомлялося, що 1505 судів по всьому світу, пов'язаних тим чи іншим чином з росією, стикаються з певними обмеженнями через накладені на РФ санкції та відмови провідних країн світу і судноплавних компаній мати справу з країною-агресором.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]