«З кожним новим шоком ми стаємо сильнішими» - НБУ про ситуацію на валютному ринку

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Нацбанк на завтра, 27 січня, встановив обмінний курс гривні щодо долара на рівні 28,80 грн. Це на 13 копійок більше, як порівняти з 26 січня. Напередодні гривня втратила 30 копійок.

З початку року вона подешевшала вже на 5,6%, зазначає видання The Page.

На цьому тлі НБУ опублікував заяву, у якій йдеться, що зараз валютний ринок є значно стійкішим до шоків, ніж під час попередніх криз. Нацбанк чомусь порівнює нинішню ситуацію з березнем 2020 року, коли настав шок через пандемію коронавірусу. Регулятор бачить такі відмінності:

  • з початку 2022 року для стабілізації ситуації НБУ продав із резервів $1 068 млн (чисте сальдо), тоді як за аналогічний період березня 2020 року – $2,2 млрд;
  • у січні 2022 року населення купило валюти на суму $165 млн, тоді як у березні-2020 – на $224 млн;
  • гривня у 2022 році девальвувала на 5,1%, тоді як за таку саму кількість днів у березні-2020 – на 14%.

Національний банк запевнив, що «і надалі дотримуватиметься політики гнучкого курсоутворення й у разі потреби готовий застосувати комплекс монетарних інструментів для стабілізації ситуації на валютному ринку та мінімізації психологічного чинника ослаблення гривні».

«Аргумент»

 

 

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]