26 вересня рух забруднення у Київській області на річках Сейм та Десна не фіксувася

|
Версия для печатиВерсия для печати

 26 вересня переміщення забруднення у Київській області не фіксується. Якість води на річці Десна у місцях водозаборів Києва та Броварів у межах норми.

Спостерігається стабілізація ситуації у нижній течії річки Десна, показники якості води коливаються та перебувають на рівні значень попередньої доби. Розчинений кисень у воді всіх відібраних проб  знаходиться в межах норми. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міндовкілля.

Перевищень за вмістом пестицидів, поліароматичних вуглеводнів, летких органічних сполук, а також важких металів не виявлено. Загибелі риби не виявлено. По азоту амонійному, нітритах та хлоридах перевищень не зафіксовано.

Щодо річки Сейм, на Сумщині — спостерігається покращення показників якості води біля с. Чумакове. Показник хімічного споживання кисню знизився у всіх пунктах спостережень: у пункті с. Чумакове знизився до нормативних значень з 43,2 до 28,4 міліграм на дециметр кубічний при нормі 30 міліграм на дециметр кубічний, у с. Мутин та с. Озаричі з 54,4 та 78,6 до 40,6 та 69,4 міліграм на дециметр кубічний. Забруднення, яке фіксується на ділянці с. Мутин – с. Озаричі стало менш концентрованим. Розчинений кисень підвищився та у пункті с. Чумакове досягнув норми не менше 4 міліграм на дециметр кубічний  і становить 6,02 міліграм на дециметр кубічний, у пунктах с. Мутин та с. Озаричі перебуває в межах значень 0,5-2,56 міліграм на дециметр кубічний, що нижче норми.

На Чернігівщині спостерігається погіршення якості води у річці Сейм. У місті Батурин зафіксоване перевищення по хімічному споживанню кисню у 3,2 рази. У пункті Долинське – цей показник підвищився з 71 до 81 міліграм на дециметр кубічний, що перевищує норму у 2,7 рази. Розчинений кисень у місті Батурин та селі Долинське становить 0,35 та 0,58  міліграм на дециметр кубічний. По азоту амонійному, нітритах, фосфатах та хлоридах перевищень не виявлено. 

Результати вимірювань проб води р.Десна на Чернігівщині свідчать, що розчинений кисень – у межах норми, знизився лише на ділянці річки у с. Велике Устя  і становить 2,51 міліграм на дециметр кубічний. Фіксується перевищення хімічного споживання кисню, яке становить 38-50 міліграм на дециметр кубічний на ділянці с. Велике Устя – с. Максаки. Вміст азоту амонійного, нітритів, фосфатів та хлоридів не перевищує нормативні значення.

За результатами вимірювань пріоритетних забруднюючих речовин проб води річок Сейм та Десна у Сумській та Чернігівській областях, перевищень екологічних нормативів якості за вмістом пестицидів, летких органічних сполук, а також важких металів не виявлено.

«Аргумент»


Читайте також: 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]