Чавушоглу: Туреччина не допустить незаконної торгівлі українським зерном

|
Версия для печатиВерсия для печати

Туреччина не допустить незаконної торгівлі українським зерном чи будь-якою іншою продукцією з боку будь-якої країни, зокрема Росії. Ми також самі не приймемо ці товари. Рішуча позиція Туреччини та її державних структур із цього питання незмінна.

Про це заявив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу на спільній прес-конференції з британською колегою Ліз Трасс у четвер в Анкарі, інформує турецька агенція Анадолу.

Туреччина вважає таким, що має бути реалізованим та підтримує план ООН з вивезення зерна з портів України. 

За його словами, Анкара докладає зусиль до якнайшвидшого врегулювання продовольчої проблеми.

Чавушоглу зазначив, що Туреччина продовжує активні переговори щодо цього питання як з росією, так і з Україною.

«Якщо у Стамбулі буде досягнуто домовленості, то буде створено Моніторинговий центр, а також «зону безпеки» безпосередньо поза водами України», - сказав турецький міністр.

За словами Чавушоглу, Туреччина прагне конструктивної ролі та докладає зусиль (для виходу із зернової кризи). Ця проблема має бути вирішена якнайшвидше, підкреслив він.

Відповідаючи на запитання журналістів про ймовірність експорту краденого з України зерна через порти Росії до різних країн, у тому числі до Туреччини, Чавушоглу зазначив: «Ми з усією серйозністю розглядаємо і вивчаємо кожен сигнал, що надходить. Інформуємо з цього питання й українську сторону. Насправді моніторинг дуже простий. Для цього достатньо завантажити програму вартістю в 5-6 доларів. Це дозволяє відстежувати судноплавство, отримувати інформацію про порти виходу суден та їхній вантаж. Для цього не слід бути держчиновником. Доступ до інформації може отримати кожен. Потрібно просто завантажити на телефон або комп'ютер відповідні програми для відстеження авіасполучення або судноплавства», - сказав Чавушоглу.

Він наголосив, що Анкара ставиться до кожного звернення серйозно. «Туреччина вивчає інформацію про країну-виробника, порт відбуття. Туреччина не допустить незаконної торгівлі українським зерном чи будь-якою іншою продукцією з боку будь-якої країни, зокрема росії. Ми також самі не приймемо ці товари. Рішуча позиція Туреччини та її державних структур із цього питання незмінна», - сказав міністр.

Ліз Трасс у свою чергу зазначила, що якщо зерно не вивезти із портів України, то настане серйозний голод.

«Зернова криза має бути вирішена не пізніше наступного місяця. Інакше матимуть місце вельми згубні наслідки», - попередила міністр.

Трас наголосила на значущості забезпечення безпечного коридору для суден з українським зерном.

«Аргумент»


 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

17:04
"Після перемоги Революції Гідності": чому по Татарова, Портнова та інших зрадників з цієї кодли українці все одно прийдуть
16:58
Продаж картин Медведчука, які мають музейне значення, буде зупинений - АРМА
16:05
Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо
15:33
Олександр Чупак: Чому держава не спроможна розв’язати демографічну проблему
13:18
Новини агентури ФСБ: нардеп Артем Дмитрук співпрацює зі священником УПЦ МП Чертиліним, якого підозрюють у держзраді, – Bihus.Info
12:18
Геть від москви: Молдова скоротила зовнішні торговельні відносини з рф до 3%
11:02
Перше збиття Ту-22М3 у повітрі: ЗСУ вразили літак за 300 кілометрів від України (ВІДЕО)
10:54
Ракетний удар рф по Дніпру та області: вбито 9 осіб, зокрема 3 дітей, понад 25 дістали поранення
10:12
Олексій Герман: Або зміни, або поразка
09:05
У росії розбився стратегічний ракетоносець Ту-22М3

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]