Червона риба йде з російських ресторанів через різке подорожчання

|
Версия для печатиВерсия для печати

Імпорт в Росію атлантичного лосося з Чилі та Фарерських островів, на який припадало 80% від загального обсягу споживання в країні, скоротився майже в шість разів, що призвело до зростання цін на цю рибу більш ніж у два рази. Замінити рибу російським лососем неможливо, оскільки значна частина відправляється на експорт.

Це, як пише «Комерсант», вже позначилося на ресторанному ринку, який скоротив закупівлю сьомги та форелі.

Загальна потреба рф у лососевій рибі серед рітейлерів та рестораторів становить близько 120–130 тис. тонн на рік, з яких 100 тис. тонн припадало на імпорт. Лише невелика частка припадала на мурманського лосося.

Постачальники та продавці риби підтверджують скорочення обсягів закупівель рестораторами. Основною причиною зниження закупівлі лосося стало серйозне підвищення цін. Гуртові ціни на атлантичну сьомгу з лютого по червень зросли з 900-950 руб. до 2 тис. руб. за кг, але в форель — з 550 крб. до 1,7 тис. руб. за кг. Мурманська форель у той же час подорожчала на 90%.

Співвласник мережі «Теремок» Михайло Гончаров каже, що якщо ситуація із цінами не зміниться, то доведеться піднімати ціни на страви з лососем. У такому разі реалізація цих страв стає нерентабельною, вважає власник мережі "Мясо & Рыба" Сергій Миронов.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]