Для зміни інтоксикованого мислення росії може знадобитись 50 років, — Шимоніте

|
Версия для печатиВерсия для печати

Рівень інтоксикації мислення в росії дуже небезпечний, а для його зміни може знадобитися 50 років.

Про це заявила прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте в інтерв'ю американській неурядовій організації Atlantic Council, повідомляє delfi.lt.

"Вважаю, що рівень інтоксикації мислення в росії дуже небезпечний. Вважаю, що необхідно десь років 50 іншої пропаганди, широкої пропаганди - правди, яка може бути незручною для народу росії, щоб ми могли змінити їхню свідомість", - зазначила прем'єр-міністр на запитання, яке майбутнє росії вона бачить.

Прем'єр заявила, що особисто вона хотіла б, щоб у росії нарешті була б "пристойна влада, пристойні реформи та пристойний рівень життя". "Коли запитують, чи ми зацікавлені в добрих відносинах з росією, так, звичайно. Якщо були б схожі цінності, то був би величезний потенціал не тільки для нашої країни, а й для всіх країн регіону, всіх на земній кулі", - заявила вона .

Прем'єр також вважає, що з 1990-х років народ незалежної росії спочатку намагався дізнатися історію своєї країни, пов'язану з І. Сталіним, Гулагом, але врешті-решт припинив нею цікавитися, тому що "намагався рухатися в нових економічних умовах, і не було часу примиритися з минулим. На думку І. Шимоніте, це була одна з найбільших помилок країни. На запитання, що можна зробити зараз, прем'єр заявила, що робиться те, що можливо за таких обставин: надається підтримка вільної преси, політичних опонентів, яких у регіоні проживає чимало. В даний час відносини Заходу та росії перебувають у нижній точці з часів Холодної війни. Така ситуація склалася через повномасштабне вторгнення Кремля до  України, вважає прем'єр-міністр.

Нагадаємо, Литва, як і за попереднього прем’єра, Далі Грібаускайте, так і зараз, залишається одним з найбільших друзів України. А Сейм Литви першим визнав росію державою-терористом.

«Аргумент»


В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]