Екскомандир «пвк вагнер» втік до Норвегії і готовий свідчити проти пригожина

|
Версия для печатиВерсия для печати

Колишній командир найманців "пвк вагнера" Андрій Медведєв незаконно перетнув кордон, запросив політичного притулку в Норвегії і готовий давати свідчення проти євгена пригожина.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на засновника правозахисного фонду "Гулагу.нет" Володимира Осєчкіна та інтерв'ю в Ютубі.

За словами Медведєва, він перетнув кордон росії з Норвегією в районі селища Нікель у Мурманській області. На кордоні він переліз через два паркани, а потім під гавкіт собак і стрілянину прикордонників тікав по льоду озера. Медведєв дістався одного з прикордонних містечок, постукав у перший-ліпший будинок і попросив мешканців викликати поліцію.

Під охороною з місцевого аеропорту колишнього "вагнерівця" доставили до столиці Норвегії Осло, де поселили у центрі для порушників міграційного законодавства. Осєчкін уточнив, що процедура отримання притулку вже запущена. У Норвегії Медведєв має намір дати свідчення проти глави "пвк вагнера" євгена пригожина.

Осєчкін також опублікував запис, на якому, як стверджується, Медведєв розповідає про обставини своєї втечі. "Вперше з рф до Європи за весь час з початку війни проти України втік колишній командир одного з підрозділів "пвк вагнера", який погодився давати свідчення", - пише Осєчкін.

На початку липня 2022 року Медведєв, житель Томської області, уклав контракт із "пвк вагнера" на чотири місяці. Його відправили до Сальська, а звідти до Луганської області, де він був призначений на посаду командира 1-го відділення 4-го взводу 7-го штурмового загону найманців. За словами Медведєва, він брав участь у боях під Бахмутом і був командиром колишнього в'язня Євгена Нужина, якого "вагнерівці", ймовірно, вбили кувалдою після повернення з українського полону.

У середині грудня в соцмережах поширювалося відео, на якому людина, яка представилася дезертиром Андрієм Медведєвим, розповіла про знущання бійців "пвк вагнер" один над одним. Він зажадав від фсб провести перевірку щодо найманців та євгена пригожина. Після цього, за його словами, служба безпеки "вагнера" почала його шукати, підключаючи до розшуку фсб та мвс. Медведєва погрожували вбити кувалдою, як раніше Нужина.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У п'ятницю дощитиме в Карпатах і на сході, вдень до +20°С
19:59
Українці гинуть за мільярди Ахметова: благодійне товариство ФК "Шахтар" отримало бронь від мобілізації
19:28
США та Великобританія перевіряють криптовалютні транзакції на суму понад $20 млрд, що пройшли через російську біржу
19:10
The Telegraph: Яка зброя може змінити хід війни в Україні
18:46
Зеленський: рф готує новий наступ у травні-червні, ми не готові до цього (уточнення)
18:07
Як Китай поглинає колись вільний Гонконг
16:59
Чисельність населення України на вільних територіях 31,5 мільйона
14:10
«Чия система витримає, той і переможе»: що стоїть за останніми обстрілами росією енергетичної інфраструктури України
13:59
РПЦ оголосила “священну війну” Україні (документ)
12:04
Бурштинська та Ладижинська ТЕС зруйновані майже повністю: чим Україні загрожують нові атаки на енергосистему

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]