G19 у спільній заяві одноголосно засудила війну рф проти України

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Група двадцяти" погодила спільну заяву з пунктом, у якому висловлюється осуд війни росії проти України і згадується резолюція Генасамблеї ООН із закликом до рф вивести війська з міжнародно визнаної території України.

Про це повідомляють західні агентства, серед яких Reuters.

Три дипломатичні джерела повідомили, що декларацію погодили усі країни-учасниці групи. За словами учасника німецької делегації, текст проєкту, який опинився у розпорядженні ЗМІ ще 15 листопада, залишився без змін. 

У тексті зазначають, що "більшість країн-членів рішуче засуджують війну в Україні та наголошують, що вона спричиняє велетенські страждання та погіршує існуючі проблеми у глобальній економіці", але є і пасаж про "відмінність поглядів щодо ситуації та санкцій". Також йдеться про те, що слід дотримуватися міжнародного права, а погрози застосування ядерної зброї є неприйнятною.

Крім того, лідери вітають продовження роботи "зернового коридору" через Чорне море. 

Ухвалення спільної декларації тривалий час було під питанням через значущі відмінності позицій щодо війни росії проти України, у тому числі через те, що росія сама є членом "двадцятки".

Нагадаємо, на саміті дистанційно виступив і президент України Володимир Зеленський. У промові він кілька разів згадав групу як G19, "викреслюючи" з неї росію, пояснив, чому для України неприйнятний умовний "Мінськ-3", та розповів, якими Україна бачить 10 кроків для завершення війни і вирішення створених нею проблем.

Фото: REUTERS

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]