Генсек НАТО очікує сьогодні в Бухаресті діалогу про постачання систем ППО Україні

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг очікує, що глави МЗС країн Альянсу обговорять у Бухаресті постачання Києву нових систем ППО. Йтиметься про запчастини та боєприпаси, а також про навчання солдатів.

Зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО, яка пройде в Бухаресті 29 листопада, має дати сигнал про необхідність активізувати зусилля щодо надання Україні систем ППО, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після закінчення зустрічі з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом у понеділок, 28 листопада. Про це йдеться в повідомленні Deutsche Welle

За словами генсека, обговорення має стосуватися як постачання запчастин та боєприпасів, так і навчання солдатів. Минулого тижня Столтенберг уже прокоментував можливість постачання Україні систем протиракетної оборони Patriot від Німеччини, наголосивши, що це рішення слід ухвалити на "національному рівні".

У зв'язку з падінням ракети у польському селі Пшеводув за п'ять кілометрів від кордону з Україною ФРН запропонувала надати Польщі свої ЗРК Patriot для захисту польського повітряного простору, але Варшава висловилася за розміщення цих систем на території України. У свою чергу міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт (Christine Lambrecht) заявила, що варто провести в НАТО дебати з цього питання.

 

За словами Столтенберга, президент Росії Володимир Путін намагається використовувати зиму як зброю у війні проти України. "Ми маємо допомогти Україні захиститися від цього жахливого способу ведення війни", - заявив генсек НАТО, нагадавши про російські удари по українській енергетичній інфраструктурі.

Зустріч міністрів закордонних справ у Бухаресті буде присвячена не лише підтримці України, а й подальшим відносинам із Росією. У кулуарах переговорів зі Столтенбергом Клаус Йоганніс закликав збільшити присутність військ та озброєнь НАТО в Румунії. "Я хочу, щоб ми перейшли до дій", - заявив він, висловивши сподівання на те, що на наступному саміті Альянсу у Вільнюсі будуть ухвалені "набагато сміливіші рішення" в цьому напрямку.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]