Глава НАК Нафтогаз України спростував маніпуляції газпрому щодо транзиту газу

|
Версия для печатиВерсия для печати

Глава НАК Нафтогаз України Юрій Вітренко назвав безпідставними заяви Газпрому про технічну неможливість перенесення транзиту з газовимірювальної станції ( ГІС) Збереження на Суджа.

Про це він написав у Twitter.

Як приклад, він навів ситуацію жовтня 2020 року, коли російський монополіст у зв'язку з плановими ремонтами перенаправив транзит газу з Зохрановки на Суджу, збільшивши подачу газу через останню до 165 млн куб. м/добу.

Також глава Нафтогазу нагадав, що роками російська пропаганда звинувачувала Україну в крадіжці газу, але не змогла надати докази під час Стокгольмського арбітражу.

Водночас Вітренко звинуватив російських сепаратистів у крадіжці палива на тимчасово окупованих територіях.

«Оскільки Росія окупувала нові території, „проросійські сепаратисти“ за підтримки російської армії крадуть газ, за який мала нести відповідальність Україна. Іронічно», - написав Вітренко.

Нагадаємо, що Україна більше не несе відповідальності за транспортування газу через окуповані росією території . Це приблизно 13 загального обсягу транзиту до Європи.

Також Вітренко заявив, що НАК Нафтогаз України очікує оплати від Газпрому незалежно від того, чи погодиться російський монополіст перенести змінити точку для транзиту палива чи ні.

«Аргумент»

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]