Хореограф Олена Курило, чиє фото стало одним із символів війни, повернулася до роботи після операції на очах

|
Версия для печатиВерсия для печати

Українка з атакованого Росією Чугуєва, чиє закривавлене обличчя фігурувало в новинах більшості світових ЗМІ й стало символом війни в Україні, повернулася до роботи.

Після операції на очах у Польщі, куди ледь вдалося втекти після початку широкомасштабного вторгнення, Олена Курило взялася викладати мистецтво для дітей-біженців, пише The Times.

Унаслідок обстрілу свого будинку, 52-річна жінка отримала численні осколкові поранення, зокрема правого ока. Після атаки, коли вона спустилась зі свого будинку на вулицю, її зафіксував фотограф Вольфґанґ Шван.

Згодом цей знімок надихнув на створення картини іншою мисткинею,  Женею Гершман. Картину під назвою «Перше обличчя війни: інтимний портрет української виховательки» згодом вдалось продати за $100 тисяч. Виручені кошти вирішили спрямувати Українському Червоному Хресту. 

Через безперервні обстріли, жінка якийсь час не могла евакуюватися і япрожила в підвалі своєї хатини за містом. Згодом водій вантажівки запропонував підвезти її до харківського вокзалу, звідки вдалось виїхати до Польщі.

У Катовіце Курило вдалось знайти прихисток, вона  перенесла операцію, під час якої лікарям вдалось частково відновили її зір. Трішки відновившись, жінка, яка є хореографом за професією, ініціювала проведення для дітей-біженців, що також опинилися в сусідній країні, заняття з мистецтва.

«Коли я займаюся цим, то забуваю, що я не вдома, і мої хвилювання зникають. Діти дають мені радість, якої я не відчувала з початку війни», — зазначає вона.

Угорі: знімок Вольфґанґа Швана надихнув на створення картини іншою мисткинею, художницею Женею Гершман. © zhenyasart / Instagram

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]