Мільйони українців можуть перерахувати комунальні послуги за час війни - роз'яснення Мінрегіону

|
Версия для печатиВерсия для печати

Усі споживачі, якщо вони були відсутні у своїх помешканнях понад 30 днів, повинні звернутися до надавачів послуг, щоб їм не проводили нарахування.

Мільйони українців зможуть тимчасово не платити за комуналку за період з початку війни. Про те, як буде нарахована оплата за комунальні за час відсутності людей у помешканні, в ефірі ICTV розповіла заступниця міністра розвитку громад та територій України Наталія Хоцянівська.

"Сьогодні всі споживачі, якщо вони були відсутні понад 30 днів, повинні звернутися до надавачів послуг, щоб їм не проводили нарахування", - зазначила чиновниця.

Заявку постачальнику потрібно подавати разом із довідкою внутрішньо переміщеної особи, або, наприклад, документом, який засвідчує службу у ЗСУ.

Саме ці обставини можуть бути підставою для перерахунку і вам не провадитимуть нарахування.

Такий порядок є актуальним для тих споживачів, які не мають лічильників, і розповсюджується не на всі послуги.

"Це не стосується приміщень, які обладнані лічильниками, потрібно ці показання подавати, а саме повторювати ті, які були раніше. Це не поширюватиметься на послугу управління багатоквартирним будинком і не стосуватиметься послуг постачання тепла", — каже заступниця міністра.

Вона також розповіла, що ситуація з нарахуванням плати за комунальні послуги різниться у містах.

"Наприклад, вона відрізняється у Миколаєві. З постачанням холодної води там виняткова ситуація у зв’язку з руйнацією водогону. Такі ж винятки є й щодо інших міст, тож приймаються індивідуальні рішення, так було зроблено у Чернігові. Але загальна тенденція – якщо підприємства надавали комунальні послуги, то вони проводять нарахування. Споживачі з розумінням та повагою ставляться до комунальників, бо дійсно стали свідками, що у такий нелегкий час для країни ми були в переважній більшості, де активних дій не було, з газом, електрикою, водою", – каже заступниця міністра.

Нагадаємо, станом на кінець квітня 2022 року понад два мільйони осіб офіційно зареєструвались як внутрішньо переміщені особи з моменту запровадження воєнного стану. Саме такі дані містяться в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб.

Найбільше внутрішньо переміщених осіб зареєстровані в Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській та Київській областях.

Водночас, є також дані, що близько 10% українців, а саме понад 5,8 мільйона, виїхали за кордон. Ще більше людей — понад шість мільйонів — стали внутрішніми переселенцями. Тобто мусили залишити домівки і шукати прихистку там, де війна становить меншу повсякденну загрозу.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У суботу в Україні хмарно з проясненнями, дощі в центрі та на півдні
18:08
Смерть на колесах: чому китайські електромобілі становлять серйозну загрозу для нашої безпеки
17:04
"Після перемоги Революції Гідності": чому по Татарова, Портнова та інших зрадників з цієї кодли українці все одно прийдуть
16:58
Продаж картин Медведчука, які мають музейне значення, буде зупинений - АРМА
16:05
Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо
15:33
Олександр Чупак: Чому держава не спроможна розв’язати демографічну проблему
13:18
Новини агентури ФСБ: нардеп Артем Дмитрук співпрацює зі священником УПЦ МП Чертиліним, якого підозрюють у держзраді, – Bihus.Info
12:18
Геть від москви: Молдова скоротила зовнішні торговельні відносини з рф до 3%
11:02
Перше збиття Ту-22М3 у повітрі: ЗСУ вразили літак за 300 кілометрів від України (ВІДЕО)
10:54
Ракетний удар рф по Дніпру та області: вбито 9 осіб, зокрема 3 дітей, понад 25 дістали поранення

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]