Німеччина запропонувала Польщі старі Leopard замість обіцяних Leopard 2

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Скоріш за все відповідь на питання чому Берлін не зміг виділити навіть застарілі Leopard 2A4 для Польщі, Словаччини та Словенії, хоча "на папері" у нього на складі понад 350 одиниць Leopard 2, доволі проста

Офіційний Берлін розписався у тому, що не може поставити армії Польщі танки Leopard 2 у достатній кількості та в адекватні строки. Ці машини очікувались Варшавою за так званими "круговими поставками", коли замість понад 200 танків Т-72 очікувалось отримати достатню кількість Leopard 2, зазначає Defense Express.

Але доволі швидко стало відомо, що німецький уряд заявив про готовність надати лише 20 одиниць Leopard 2 через 12 місяців. Саме про такі строки та обсяги повідомив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак (Mariusz Błaszczak).

Водночас і це ще не все, у відповідь на закономірні звинувачення з боку Варшави у неадекватності пропозиції, офіційний Берлін запропонував взяти 100 одиниць Leopard 1А5, а також БМП Marder, пише німецьке видання Sueddeutsche Zeitung.

Тобто ті самі Leopard 1А5, про передачу яких зі складів компанії Rheinmetall для України, спричинили справжні "заруби" навіть у Бундестазі. А також про ті самі Marder, які також "сватали" Україні.

Більше того, попри критику з боку журналістів, опозиції та намагання самого Rheinmetall приперти офіційний Берлін "до стінки" повідомленням про готовність передати ці БМП Україні у найкоротші терміни, про цю пропозицію для України більше не згадували.

Така ситуація вже викликала нову хвилю, якщо говорити дипломатично - "крайнього ступеня здивування" у Польщі, де провідне профільне видання Defence24 банально задалось питанням: чому Берлін не зміг виділити бодай 50 одиниць Leopard 2A4 для Польщі. Бо "на папері" у нього понад 600 одиниць Leopard 2 відповідно до реєстру озброєнь ООН за 2021 рік (з боку Defense Express зазначимо, що з них близько 250 у строю за Military Balance 2021, а інші, судячи з усього на складі).

Більше того, не зміг їх відправити навіть до Словаччини та Словенії, відносно яких також має зобов'язання щодо "кругових постачань" після того, як ці країни передали своє озброєння Україні. А єдине на що спромігся концерн Krauss-Maffei Wegmann за останні роки: 12 танків у 2020 році для Угорщини, а ще 15 одиниць мають бути відправлені Чехії.

І єдиний варіант до якого прийшли у Польщі - "канібалізм". Всі ці танки "на складах" стали джерелом деталей, вузлів та агрегатів, які пішли на підтримання боєздатності Leopard 2 Бундесверу та армій інших країн-операторів цієї машини. А також стали донорами шасі для машин на базі Leopard 2, серед яких, якщо не брати традиційні інженерні машини на кшталт БРЕМ, знаходиться і САУ PzH 2000.

Defense Express зазначає, що стає зрозумілим цілий ряд епізодів: гальмування урядом Німеччини навіть розмов щодо танків для України, а також намагання "надути щоки" висловлюваннями, що Німеччина ледь не єдиний захисник східного флангу Європи, особливо на фоні визнання, що озброєння для України на складах Бундесверу завершується.

Бо економія протягом десятиріч на оборонному бюджеті німецької армії було політикою уряду Німеччини з 90-х років, попри критику цих рішень від штаб-квартири НАТО та США, призвело до цілком закономірних наслідків.

«Аргумент»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

18:07
Як Китай поглинає колись вільний Гонконг
16:59
Чисельність населення України на вільних територіях 31,5 мільйона
14:10
«Чия система витримає, той і переможе»: що стоїть за останніми обстрілами росією енергетичної інфраструктури України
13:59
РПЦ оголосила “священну війну” Україні (документ)
12:04
Бурштинська та Ладижинська ТЕС зруйновані майже повністю: чим Україні загрожують нові атаки на енергосистему
10:06
Звичайне шахрайство: фігурант журналістських розслідувань ексочільник УСБУ Миколаївщини Герсак став громадським діячем та збирає грантові кошти для ветеранів (ФОТО)
09:31
Типове "зе": "слуга народу" Роман Кравець шантажує таксі "Uklon"через Telegram-канал "Джокер" - вимагає $200 тисяч
09:01
Суд зобов’язав упц (мп) повернути державі Успенський собор ХІІ ст. у Каневі
08:35
У Росії виробництво бензину впало на 14% після атак на НПЗ - Росстат
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 28 березня

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]