Незаконні прибудови, меблевий цех: що виявив аудит у лаврі (ФОТО)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Останньою краплею в питанні користування Києво-Печерською лаврою УПЦ МП стала її перевірка Державною аудиторською службою. Результати цієї перевірки не розголошуються, але ЗМІ дізналися про частину порушень, виявлених аудиторами. За час господарювання УПЦ МП в Києво-Печерській лаврі там повністю зруйнована низка історичних та культурних пам’яток, а одне з чудес України, всесвітнього надбання ЮНЕСКО перетворили на комерційний центр, меблевий цех та звалище.

Про це повідомляє Духовний фронт України.

Так зараз виглядає Галерея на Ближніх печерах лаври (корпус № 37), з вигляду більше схоже на якесь звалище:

А це пам’ятка місцевого значення – Книжковий склад (корпус №112, лабораторний корпус):

Тут до братських келій на Дальніх печерах (корпус №52) прибудована м’яко кажучи не дуже історична і культурна споруда з тирсоплити:

А ось у віконний блок келій Гостинного двору (корпус № 69), де розміщується меблевий магазин з меблевою майстернею із вмонтованим трубопроводом для видалення тирси:

А це Братські келії (корпус № 46), до яких зі сторони двору прибудована пластикова веранда. Оцінити її як історичний об’єкт чи архітектурну пам’ятку дуже вже складно:

На столітні фасади Схимницького корпусу, Келій гостинного двору та інших пам’ятках архітектури прибиті зовнішні блоки системи кондиціонування:

А ось цей архітектурний “шедевр” прямо врізаний у тисячолітній мур лаври, який є пам’яткою архітектури та, до речі, не передавався УПЦ МП в користування:

Так зараз виглядає аркада-галерея на дальніх печерах біля церкви Різдва Богородиці (корпус № 61): між колонами галереї встановлені металопластикові конструкції:

Кожна з цих споруд є історичною і культурною пам’яткою України, а також світовим надбанням ЮНЕСКО. Важко собі уявити наприклад, щоби в Соборі Святого Петра чи Луврі зі стін стирчали блоки кондиціонерів, промислові труби, пластикові прибудови. Для цивілізованого світу це щось дике, нереальне.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

16:11
Під нещасливою порнозіркою: кримінальна справа Трампа може позбавити його шансів на президентство
14:10
Двох виродків, які допомогли ДТЕК обікрасти українців на 38 млрд гривень, ВАКС звільнив від відповідальності
12:01
Чому Польща так довго вирішує долю українських біженців
10:12
Президент України підписав указ, який закриває доступ військових до онлайн-казино - за це боровся сержант Павло Петриченко, який загинув у Донбасі
08:01
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 20 квітня
20:00
У суботу в Україні хмарно з проясненнями, дощі в центрі та на півдні
18:08
Смерть на колесах: чому китайські електромобілі становлять серйозну загрозу для нашої безпеки
17:04
"Після перемоги Революції Гідності": чому по Татарова, Портнова та інших зрадників з цієї кодли українці все одно прийдуть
16:58
Продаж картин Медведчука, які мають музейне значення, буде зупинений - АРМА
16:05
Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]