Нова Зеландія стала шостою країною, яка надіслала своїх інструкторів для тренувань воїнів ЗСУ

|
Версия для печатиВерсия для печати

Нова Зеландія приєдналася до програми навчання українських військовослужбовців у Великій Британії, яку ініціював британський прем'єр-міністр Борис Джонсон у червні.

Про це повідомила голова новозеландського уряду Джасінда Ардерн, передає armyinform

Країна відправить до Великої Британії 120 військових інструкторів. Вони почнуть вчити українських військовослужбовців протягом наступних трьох тижнів і залишаться у Британії до 30 листопада.

"Зараз одним з основних пріоритетів для України є навчання її солдатів. І Нова Зеландія пишається тим, що може у солідарності з іншими країнами відповісти на цей виклик", – заявила Ардерн.

Новозеландські інструктори будуть навчати українських солдатів основним навичкам, потрібним для ведення бойових дій на передовій – поводженню зі зброєю, наданню першої медичної допомоги тощо.

Навчання відбуватимуться на одному з чотирьох військових полігонів, які вибрала Велика Британія. 

Навчаннями керує Британія, яка звернулася за підтримкою до країн-партнерів. Мета – забезпечити базовий військовий вишкіл до 10 000 українських добровольців. Програма проходитиме протягом 2022 року.

Глава Міністерства закордонних справ Нової Зеландії Наная Магута заявила, що допомога Україні відповідає стратегічним інтересам країни у захисті міжнародного порядку, заснованого на правилах.

Нагадаємо, 17 червня Борис Джонсон у Києві запропонував розпочати велику навчальну програму для ЗСУ з можливістю навчання до 10 000 солдатів кожні 120 днів.

Українських військових вже відвідували на цих навчаннях Міністр оборони Британії Бен Воллес та сам Джонсон.
10 000 українських добровольців віком приблизно 25-45 років навчають у чотирьох центрах базовим військовим навичкам відповідно до стандартів армії Великої Британії та НАТО.

Для навчання ЗСУ у Британії своїх інструкторів також відправляють Канада, Швеція, Фінляндія, Данія, Норвегія.

 «Аргумент»


В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]