Очільник МВС Баварії відповів на чергові публічні образи посла України в ФРН Мельника

|
Версия для печатиВерсия для печати

Голова Конференції міністрів внутрішніх справ Німеччини (IMK) - очільник МВС Баварії Йоахім Герман (Joachim Herrmann) - рішуче заперечив чергове категоричне твердження посла України в ФРН Андрія Мельника, що українським біженцям буцім не раді у Німеччині.

"Це нахабство та цілковита невідповідність реальності, це просто неправильно", - запевнив міністр внутрішніх справ Баварії в інтерв'ю газеті Neue Osnabrücker Zeitung у п'ятницю, 17 червня, інформує DW.com.

Герман зокрема вказав на вкрай високу готовність допомоги й культуру гостинності серед німецьких громадян - навіть майже через чотири місяці після початку російської агресивної війни проти України. На звинувачення Мельника щодо того, що біженці не почуватимуться комфортно у Німеччині, він відповів: "Це просто образливо для тисяч німецьких сімей, які були та залишаються готовими приймати біженців у себе вдома та опікуватися ними".

Більшість українських жінок, з якими він спілкувався, "кажуть, що вони просто в захваті від того, як добре їх тут прийняли", сказав баварський урядовець. Утім, Герман теж згадав нинішній відтік українських біженців з Німеччини та назвав ще одну з причин, через яку багато біженців зараз повертаються в Україну. Багато хто втікав у паніці й прагнув якнайшвидше повернутися на батьківщину. Саме це такі люди й роблять зараз, пояснив посадовець, адже ситуація з безпекою, приміром, у Західній Україні, дає змогу це зробити.

Раніше посол України в ФРН Мельник заявив в ефірі телеканалу Bild TV, що більшість українців уже давно повернулися б із Німеччини. На підтвердження своїх слів дипломат вказав зокрема на те, що нині з Німеччини більше виїжджає українців, ніж прибуває.

"І я думаю, що тут також слід подумати про причини", - сказав він. "Гадаю, це так само зрозуміло багатьом українцям, чому вони не хочуть залишатися тут". На запитання: "Вони не почуваються бажаними гостями?" він відповів: "Ні".

Слід зазначити, що категоричні заяви зазначеного дипломата - непоодинокі. І навряд чи вони сприяють поглибленню дружніх взаємовідносин між Україною і ФРН.

«Аргумент»


 

 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]