Один з топ-менеджерів Ахметова підозрюється у держзраді

|
Версия для печатиВерсия для печати

 І на цьому проблеми з кадрами у Ріната Ахметова, схоже, не скінчилися. А прямим вигодонабувачем від дій викритого зрадника є Сергій Курченко, зазначає ZN.ua.

Начальнику одного з департаментів ТОВ "ДТЕК Східенерго" повідомили про підозру у державній зраді. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи на тимчасово захопленій території Луганської області, погодився на співпрацю з ворогом.

Порушуючи наказ щодо “ДТЕК Східенерго” про тимчасове зупинення виробничої діяльності Луганської теплової електростанції, він добровільно дав згоду на зайняття посади керівника цієї ТЕС. Згодом, за участю представника так званої "ЛНР", підозрюваний незаконно відновив роботу електростанції під контролем Російської Федерації.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідче управління Головного управління Нацполіції у Києві під час оперативного супроводу Головного управління контррозвідувального забезпечення об'єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України.

На сьогодні на сторінці Луганської ТЕС у Фейсбук останнє повідомлення датовано 11 березня.

У той же час, Google видає  кешовану версію сторінки, зі змісту якої можна припустити, що проблеми з кадрами у Ріната Ахметова на цьому не закінчилися.

Зокрема, 8 травня від імені ДТЕК було запущено повідомлення щодо відновлення роботи Луганської ТЕС. Участь у заході взяли ватажки так званої "ЛНР". На даний момент повідомлення видалене. Але його поява є беззаперечним фактом.

Крім того, як випливає з даного повідомлення, прямим вигодонабувачем від запуску Луганської ТЕС є олігарх-утікач Сергій Курченко.

Зокрема, у повідомленні наголошується, що завдяки запуску Луганської ТЕС тепер у повному обсязі зможе відновити роботу Алчевський металургійний комбінат та Стахановський завод феросплавів.

Нагадаємо, Луганська ТЕС зупинилася через обстріл ще до вторгнення Росії в Україну - 21 лютого 2022 року. Місто Щастя залишилося без світла та води.

"Стахановський завод феросплавів" у середині 2000-х входив до групи "Приват" Ігоря Коломойського. Проте до 2012 року підприємство опинилося у жалюгідному стані. Власники навіть погрожували закрити його.

Після окупації Стахановським заводом феросплавів почала управляти компанія "Внешторгсервис", зареєстрована в підконтрольному Росії сепаратистському регіоні Грузії - Південна Осетія. Компанія належить біглому олігарху Сергію Курченку.

У 2021 році "Внешторгсервис", за повідомленнями ЗМІ, почав повертати активи окупаційним адміністраціям. Але у "Зовнішторгсервіс" немає сайту, тому всю структуру власності відстежити складно.

У березні 2022 року Стахановський завод феросплавів потрапив під обстріл і був знеструмлений.

Алчевський меткомбінат до окупації належав "Індустріальному союзу Донбасу" і був одним із найбільших металургійних заводів України. У 2017 році підприємство було "націоналізовано" бойовиками та віддано в управління все тому ж "Внешторгсервису".

28 листопада 2017 року з'явилося повідомлення про державну реєстрацію філії №12 "Алчевський металургійний комбінат" ЗАТ "Внешторгсервис", генеральним директором якого став колишній віце-губернатор Іркутської області Володимир Пашков. Вказаний громадянин Російської Федерації управляє металургійними заводами та вугільними шахтами в "ДНР" та "ЛНР".

За збут продукції з ДНР і ЛНР відповідає компанія "Газ-Альянс", яку російські ЗМІ також пов'язують з українським бізнесменом Сергієм Курченком, який перебрався до Росії.

"Газ-Альянс" заявляв про намір запустити Алчевський металургійний комбінат ще у 2017-2018 роках. Проте проблему із забезпеченням заводу сировиною тоді не вирішили. В цілому, залізняк на заводи "ДНР" поставляють російські металурги через Росрезерв.

Алчевський меткомбінат до зупинки виробляв до 2,8 млн. т сталі щорічно.

Після окупації на більшості заводів "Внешторгсервису" накопичилися багатомільйонні борги із зарплат. Найбільший резонанс набув страйк на Алчевському меткомбінаті.

Офіційна позиція ДТЕК, за даними прес-служби компанії, наразі є такою:

"ДТЕК Енерго втратив контроль над Луганською ТЕС ще на початку військових дій

ДТЕК Енерго немає жодного відношення до так званого «відновлення» роботи Луганської ТЕС на захопленій російськими військами території, а також будь-яких кадрових «призначень», що здійснюються окупантами на підприємстві. 

Луганська ТЕС була вимушена припинити виробництво та відпуск електричної та теплової енергії ще 22 лютого. Це відбулося через пошкодження її майна в результаті бойових дій в м. Щастя Луганської області.

З 1 березня через через окупацію міста та втрату контролю над майном станції, компанія ДТЕК Енерго була змушена тимчасово призупинити виробничу діяльність Луганської ТЕС. Трудові відносини з працівниками ТЕС були призупинені, а за наявності підстав - припинені. Усім працівникам також було заборонено з’являтися на території підприємства.

Поновлення станцією генерації е/е в українській енергосистемі можливе лише після звільнення регіону від окупантів та повернення її до роботи в рамках діючого правового поля України.
Сподіваємося на взаєморозуміння і, в разі потреби, будемо раді відповісти на будь-які питання з тих чи інших тем, що стосуються роботи компанії."

 

Аргумент


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У суботу в Україні хмарно з проясненнями, дощі в центрі та на півдні
18:08
Смерть на колесах: чому китайські електромобілі становлять серйозну загрозу для нашої безпеки
17:04
"Після перемоги Революції Гідності": чому по Татарова, Портнова та інших зрадників з цієї кодли українці все одно прийдуть
16:58
Продаж картин Медведчука, які мають музейне значення, буде зупинений - АРМА
16:05
Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо
15:33
Олександр Чупак: Чому держава не спроможна розв’язати демографічну проблему
13:18
Новини агентури ФСБ: нардеп Артем Дмитрук співпрацює зі священником УПЦ МП Чертиліним, якого підозрюють у держзраді, – Bihus.Info
12:18
Геть від москви: Молдова скоротила зовнішні торговельні відносини з рф до 3%
11:02
Перше збиття Ту-22М3 у повітрі: ЗСУ вразили літак за 300 кілометрів від України (ВІДЕО)
10:54
Ракетний удар рф по Дніпру та області: вбито 9 осіб, зокрема 3 дітей, понад 25 дістали поранення

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]