Печерський суд дозволив арешт Януковича

|
Версия для печатиВерсия для печати

Печерський райсуд Києва в рамках «справ Майдану» обрав експрезиденту Віктору Януковичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора. Тим самим суд дозволив арештувати Януковича в рамках справи про розстріл учасників Революції Гідності.

«За участі прокурорів Офісу генерального прокурора Печерський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому президенту України. Дозвіл на арешт експрезидента надано у кримінальному провадженні за обставинами організації вчинення ним з 18-20 лютого 2014 року у складі злочинної групи незаконного перешкоджання проведенню зборів, перевищення працівниками правоохоронних органів влади та службових повноважень, умисних вбивств, заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, а також терористичного акту», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що Віктор Янукович разом із тодішніми очільниками СБУ, МВС, Міноборони та іншими високопосадовцями правоохоронних органів незаконно організували застосування спеціальних засобів, військової техніки, вогнепальної зброї для силової протидії та розгону демонстрантів. 

Це призвело до жертв серед учасників Євромайдану в центрі Києва. Крім того, через вказані дії загинуло 67 людей. Ще 887 цивільних осіб та 132 правоохоронця постраждало. Крім того, Янукович і Ко завдали майнових збитків на 16 млн грн.

В Україні експрезидент-втікач є фігурантом низки кримінальних проваджень: про узурпацію владу шляхом внесення змін до Конституції, державну зраду та і пособництво Росії у веденні агресивної війни проти України, розстріли активістів Майдану.

17 листопада ДБР закінчило досудове розслідування у справі щодо причетності Януковича та дев’яти високопосадовців до розстрілів на Інститутській у лютому 2014 року. Як з’ясували слідчі, 18-20 лютого Янукович телефонував президенту РФ Владіміру Путіну 11 разів.

У січні 2019 року Оболонський райсуд Києва засудив його до 13 років позбавлення волі за держзраду. Навесні 2020 року Януковичу заочно обрали запобіжний захід у справі про узурпацію влади – тримання під вартою.

Фото: з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

12:04
Бурштинська та Ладижинська ТЕС зруйновані майже повністю: чим Україні загрожують нові атаки на енергосистему
10:06
Звичайне шахрайство: фігурант журналістських розслідувань ексочільник УСБУ Миколаївщини Герсак став громадським діячем та збирає грантові кошти для ветеранів (ФОТО)
09:31
Типове "зе": "слуга народу" Роман Кравець шантажує таксі "Uklon"через Telegram-канал "Джокер" - вимагає $200 тисяч
09:01
Суд зобов’язав упц (мп) повернути державі Успенський собор ХІІ ст. у Каневі
08:35
У Росії виробництво бензину впало на 14% після атак на НПЗ - Росстат
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 28 березня
20:00
У четвер дощитиме трохи в Карпатах, вдень до +20°С
19:22
У Польщі через перевірку контррозвідки звільнили генерала, який відповідав за підготовку ЗСУ
18:09
Диктатор на прізвисько Барбекю: як у Гаїті влада повністю захопила злочинні угруповання
17:17
Голова ВККС Роман Ігнатов подав у відставку

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]