Польща націоналізує частку «Газпрому» у своїй частині газопроводу «Ямал-Європа»

|
Версия для печатиВерсия для печати

Влада Польщі вирішила вилучити частку «Газпрому» у компанії Europol Gaz. Це оператор польської частини газопроводу Ямал-Європа. Частки в ньому належать "Газпрому", PGNiG та Gas Trading.

Про це повідомляє газета Rzeczpospolita.

Рішення про вилучення частки ПАТ «Газпром» у EuRoPol Gaz ухвалив міністр економічного розвитку та технологій Польщі Вальдемар Буда на запит Агентства внутрішньої безпеки, повідомляє Rzeczpospolita.

Згідно з рішенням, яке набирає чинності негайно, міністр запровадив щодо російського суб'єкта — ПАТ «Газпром» — тимчасове примусове управління. Керівником тимчасової адміністрації призначено досвідченого юриста та експерта з паливно-газових питань Радослава Квасьницького.

Транснаціональний газопровід «Ямал-Європа» проходить територією чотирьох країн — росії, білорусі, Польщі та Німеччини. Поки що у «Газпрому» і польської PGNiG по 48% акцій EuRoPol Gaz, у PKN Orlen — 4%, повідомляє Rzeczpospolita.

У вересні Польща ввела санкції щодо російської компанії "Газпром експорт" і заявила, що її активи будуть заморожені. У листопаді Єврокомісія вирішила виділити Німеччині €225,6 млн. для поглинання «дочки» «Газпрому».

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]