Помер відомий політик Юрій Кармазін

|
Версия для печатиВерсия для печати

На 66-му році життя помер відомий український політик Юрій Кармазін.

Про це повідомляють голова Одеської районної ради Віталія Барвіненка у Facebook, "Інтерфакс-Україна".

"Пішов Юрій Кармазін. Працював із ним з 2007 по 2012. Для багатьох некомфортний був, своєрідний, але однозначно яскравий. R.I.P" - написав Барвіненко.

Кармазін довгий час працював в Одесі. Зокрема, був прокурором Приморського району міста. Пізніше працював суддею Одеського обласного суду.

Кармазін був народним депутатом Верховної Ради ІІ, ІІІ, IV і VI скликань.

У різні роки входив до фракцій "Громада", "Солідарність", "Наша Україна", "Наша Україна - Народна самооборона".

10 фактів з життя "гетьмана" Юрія Кармазіна, який знову хоче бути президентом

1. Народився 21 вересня 1957 року у місті Звенигородка Черкаської області. Одружений, має доньку 1982 року народження.

2. З 1980 по 1992 роки юрист за освітою Кармазін працював у органах прокуратури. Зокрема, з листопада 1985 по серпень 1992 року він працював прокурором Приморського району Одеси. З липня 1992 року він став суддею Одеського обласного суду.

3. Вже на виборах 1994 року Кармазін став народним депутатом України другого скликання. Його було обрано у Приморському виборчому окрузі № 299. Цікаво, що одним з суперників Кармазіна тоді був гравець російського телевізійного шоу "Що? Де? Коли?" Анатолій Вассерман.

З липня 1994 року Кармазін працював головою тимчасової слідчої комісії ВР в справі компанії "Бласко". Комісія розслідувала дані про розграбування майна Чорноморського морського пароплавства (ЧМП).

Нагадаємо, що станом на січень 1993 року ЧМП мало 227 суден, але з них 160 були розкидані по офшорам. Після перетворення ЧМП в акціонерне товариство руйнівні тенденції посилилися. Доходи "Бласко-ЧМП" ховалися і виводилися в офшори. В результаті було порушено кримінальну справу про знищення майна пароплавства.

Сам Кармазін вважав, що одним з результатів роботи цієї комісії стало те, що колишній керівник "Бласко" - Павло Кудюкін отримав 10 років позбавлення волі.

4. Кармазін став нардепом також на виборах 1998 року. Його було обрано у виборчому окрузі № 134 (Одеська область). У цій Раді Кармазін входив до фракції Павла Лазаренка "Громада" (травень 1998 — лютий 2000 років), був позафракційним (лютий — липень 2000) та членом депутатської групи "Солідарність" (з липня 2000 року).

Голова комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та боротьби з оргзлочинністю і корупцією (липень 1998 — лютий 2000 рр.), голова комітету з питань боротьби з оргзлочинністю і корупцією (з лютого 2000 року).

5. Кармазін вперше висувався у президенти України на виборах 1999 року. У першому турі він отримав 0,3 % і посів 10-е місце серед 13 кандидатів.

6. У 2002 році знову став народним депутатом від виборчого блоку Віктора Ющенка "Наша Україна" (№ 17 в списку). Голова підкомітету з питань законотворчості комітету ВР з питань правової політики.

Навесні 2005 року після перемоги Помаранчевої революції Кармазін підтримав Едуарда Гурвиця у боротьбі проти мера Одеси Руслана Боделана, який був на боці Януковича. Приморський районний суд Одеси, за нововиявленими обставинами тоді скасував підсумки виборів одеського мера 2002 року. Рішенням суду Гурвиця через три роки після виборів (!) було призначено міським головою Одеси. Нагадаємо, що Кармазін раніше працював у прокуратурі Приморського району.

7. На виборах 2006 року балотувався у нардепи від "Блоку Юрія Кармазіна". Блок набрав 0,6 % голосів виборців і не потрапив до Ради.

Також у 2006 році Кармазін був кандидатом на посаду мера Києва. Він посів четверте місце із 5,4 % голосів виборців. Нагадаємо, що тоді переміг Леонід Черновецький.

У 2007 році Кармазін повернувся до участі у великих політичних проектах і став нардепом від блоку „Наша Україна — Народна Самооборона“ (№ 58 у списку). У Раді він працював першим заступником голови комітету ВР з питань правосуддя.

8. У період правління Януковича опозиція звинувачувала Кармазіна в співпраці з владою.

8 лютого 2013 року Вищий адміністративний суд України позбавив Павла Балогу й Олександра Домбровського депутатських повноважень. Підставою для такого рішення ВАСУ став позов Кармазіна, який заявив про фальсифікації виборів в округах № 11 (Вінницька область) і № 71 (Закарпатська область). Балога і Домбровський перед цим відмовилися входити до складу фракції Партії регіонів.

Кармазін тоді заявив, що працює над матеріалами для оскарження обрання народних депутатів ще в низці округів.

9. У лютому 2016 року Кармазін став одним з організаторів так званих Революційних правих сил, які намагалися провести акцію під назвою "Третій майдан" та закликали до повалення влади.

Організація Революційні праві сили (РПС) вперше заявила про себе у кінці 2015 року. В лютому 2016 року її представники захопили готель "Козацький" у центрі Києва і намагалися скликати "третій Майдан". Акція не викликала навіть мінімальної підтримки з боку громадян.

У серпні 2017 року лідера РПС Юрія Заболотного (позивний "Кий") засудили до двох років в'язниці умовно за розміщення в YouTube закликів до повалення влади.

10. У травні 2018 року Кармазін проголосив себе гетьманом козацтва України.

19 травня 2018 року в Києві відбулася так звана Перша Всевелика Рада козацтв України, де делегати представляли козацькі організації різних регіонів України. На з'їзді були присутні понад 260 делегатів. Також, за словами Кармазіна, були присутні гетьман козацтва Болгарії Георге Христов, представники козацтва Німеччини, Словенії та Болгарії.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У суботу в Україні хмарно з проясненнями, дощі в центрі та на півдні
18:08
Смерть на колесах: чому китайські електромобілі становлять серйозну загрозу для нашої безпеки
17:04
"Після перемоги Революції Гідності": чому по Татарова, Портнова та інших зрадників з цієї кодли українці все одно прийдуть
16:58
Продаж картин Медведчука, які мають музейне значення, буде зупинений - АРМА
16:05
Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо
15:33
Олександр Чупак: Чому держава не спроможна розв’язати демографічну проблему
13:18
Новини агентури ФСБ: нардеп Артем Дмитрук співпрацює зі священником УПЦ МП Чертиліним, якого підозрюють у держзраді, – Bihus.Info
12:18
Геть від москви: Молдова скоротила зовнішні торговельні відносини з рф до 3%
11:02
Перше збиття Ту-22М3 у повітрі: ЗСУ вразили літак за 300 кілометрів від України (ВІДЕО)
10:54
Ракетний удар рф по Дніпру та області: вбито 9 осіб, зокрема 3 дітей, понад 25 дістали поранення

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]