Попри згаданих Зеленським 600-т правоохоронців-колаборантів «відповіли» всього вісім

|
Версия для печатиВерсия для печати

За колабораціонізм притягнено до відповідальність лише вісім співробітників прокуратури попри те, що президент Володимир Зеленський раніше заявляв що таких проваджень проти правоохоронців більше 600-т.

Про це повідомляє DW.com.,з посиланням на офіційну відровідь Офісу Генпрокурора на відповідний запит видання.

 Так, з відповіді стало відомо, що впродовж 2022 року притягнуто до кримінальної відповідальності вісім працівників органів прокуратури за зайняття посад в незаконно створених органах прокуратури так званих "днр/лнр" та вчинення державної зради.

"За результатами розслідування вказаних проваджень один обвинувальний акт скеровано до суду, у шести провадженнях досудове розслідування зупинено у зв’язку з оголошенням у розшук підозрюваного, у одному провадженні досудове розслідування триває", - повідомили в офісі генерального прокурора України у відповідь на запит DW.

У офісі генпрокурора зазначили, що докладна інформація про ці справи є таємницею досудового розслідування і не може бути розголошена. Також в прокуратурі уточнили, що не ведуть "статистичної звітності щодо працівників прокуратури прифронтових регіонів, причетних до колабораційної діяльності".

1 серпня генеральний прокурор Андрій Костін призначив службове розслідування відносно керівництва органів прокуратури у Донецькій, Запорізькій, Київській, Луганській, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Перевіряють, зокрема, причетність керівництва до вчинення дій, "що порочать звання прокурора і можуть викликати сумнів у його об’єктивності, неупередженості та незалежності, у чесності та непідкупності органів прокуратури, причин та умов, які їм сприяли".

На теперішній час службове розслідування триває, зазначили в офісі генпрокурора.

У липні, відсторонюючи від посади генпрокурора Ірину Венедіктову, президент Володимир Зеленський заявив про великий масив злочинів проти основ національної безпеки держави та зв'язки, "які зафіксовані між працівниками силових структур". За його даними, на середину липня було зареєстровано 651 кримінальне провадження щодо державної зради та колабораційної діяльності працівників органів прокуратури та інших органів досудового розслідування.

"Зокрема, понад 60 працівників органів прокуратури та СБУ залишилися на окупованій території та працюють проти нашої держави", - сказав він. Зеленський заявив, що такі дані ставлять "дуже серйозні запитання до відповідних керівників. Кожне з таких питань отримає належну відповідь".

19 липня Верховна Рада звільнила Івана Баканова з посади голови Служби безпеки України, а також дала згоду на звільнення главою держави генеральної прокурорки Ірини Венедіктової. 27 липня парламент призначив новим генпрокурором народного депутата "Слуги народу" Андрія Костіна.

Сьогодні стало відомо, що росія надасть прихисток своєму «кроту» - екс-високопосадовцю СБУ.


В тему:

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]