Продажну ексгенпрокурорку Венедіктову викликали на допит в НАБУ

|
Версия для печатиВерсия для печати

Колишню генеральну прокурорку України Ірину Венедіктову викликали на допит до НАБУ.

Про це у Facebook повідомив голова правління організації StateWatch Олександр Лємєнов, посилаючись на власні джерела.

«Колишню генпрокурорку викликали на допит в НАБУ, за даними моїх джерел. Поки без статусу підозрюваної, як свідка. Підстава поки невідома, але сам факт доволі цікавий», – написав Лємєнов у Facebook.

Активіст припустив, що мова може йти про незадекларований годинник Hublot. Проте, зазначив він, і «без цього кейсу є за що “зачепитись”».

Відомо, що НАБУ розслідує втручання Венедіктової в діяльність прокурора по справі голови Окружного адмінсуду міста Києва Павла Вовка. Йдеться про розслідування діяльності ОЗУ, яку створили в судовій системі України на основі ОАСК з метою захоплення державної влади. Венедіктова ліквідувала групу прокурорів у цій справі, керівником якої був її заступник Андрій Любович. Напередодні ліквідації група погодила вручення підозр 12 фігурантам справи, зокрема і Вовку. Того ж дня розслідування справи Вовка і Ко від СБУ повністю перейшло до НАБУ.

Крім того, що заступник генпрокурорки Любович в результаті зміни підслідності справи щодо ОАСК автоматично втратив вплив на перебіг розслідування, Венедіктова кардинально звузила коло повноважень свого заступника. Ба більше, вона зажадала, щоб Любович написав заяву про відставку. Хоч він був призначений за квотою Ігоря Коломойського, однак згодом поводився досить незалежно.

Слабкість позиції обвинувачення із самого початку полягала в незавершеності фоноскопічної експертизи записів з кабінету голови суду. Захист Вовка ефективно використовував слабкість, оперативно і офіційно надавши  результати своєї експертизи, яка назвала плівки монтажем. Що дозволило Вовку заявити про «політичний тиск» і без проблем переобратися головою ОАСК.

Нагадаємо, Венедіктова була генпрокуроркою України впродовж двох з половиною років. У липні 2022 року президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання про звільнення з посади генеральної прокурорки Венедіктової. Сама ж Венедіктова спочатку відмовилась визнавати законність такого кроку президента. Проте згодом сама звільнилась.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

12:04
Бурштинська та Ладижинська ТЕС зруйновані майже повністю: чим Україні загрожують нові атаки на енергосистему
10:06
Звичайне шахрайство: фігурант журналістських розслідувань ексочільник УСБУ Миколаївщини Герсак став громадським діячем та збирає грантові кошти для ветеранів (ФОТО)
09:31
Типове "зе": "слуга народу" Роман Кравець шантажує таксі "Uklon"через Telegram-канал "Джокер" - вимагає $200 тисяч
09:01
Суд зобов’язав упц (мп) повернути державі Успенський собор ХІІ ст. у Каневі
08:35
У Росії виробництво бензину впало на 14% після атак на НПЗ - Росстат
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 28 березня
20:00
У четвер дощитиме трохи в Карпатах, вдень до +20°С
19:22
У Польщі через перевірку контррозвідки звільнили генерала, який відповідав за підготовку ЗСУ
18:09
Диктатор на прізвисько Барбекю: як у Гаїті влада повністю захопила злочинні угруповання
17:17
Голова ВККС Роман Ігнатов подав у відставку

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]