путін набрехав росіянам про "стабілізацію економіки" за два тижні до дефолту

|
Версия для печатиВерсия для печати

Президент рф владімір путін далі розповідає росіянам про те, як агресор протистояв "беспрецедентному тиску санкцій з боку Заходу", хоча найімовірніше увійде в дефолт за два тижні – 4 травня.

Про це повідомляє російський Коммерсантъ.

Він заявив, що країна нібито витримала "безпрецедентний тиск санкціями із боку Заходу", а курс рубля повернувся до позначок першої половини лютого та визначається сильним платіжним балансом. Як раніше повідомлялося, рф штучно утримує курс рубля завдяки валюті від ЄС, яку отримує як оплату за газ.

Товарні запаси у торгових мережах також відновлюються, переконує російський президент, а попит прийшов у норму.

Водночас він визнає, що росія зіткнулася з потужною інфляцією – до 8 квітня вона досягла 17,5%, а зростання цін на продукти становило 9,4%. путін вважає, що економіка країни далі має фінансуватися коштом бюджету для підтримки ліквідності.

путін також не відмовляється від переведення зовнішньої торгівлі рф в рублі "та інші національні валюти", до яких, найімовірніше, не входять "недружні" долар та євро. Він зазначив, що за нових умов необхідно "просуватися набагато вищими темпами".

Нагадуємо: президент рф владімір путін підписав указ щодо оплати країнами Євросоюзу газу в рублях, але, ймовірно, для ЄС нічого не зміниться.

Через складнощі з отриманням платежів на зерно на тлі вторгнення рф в Україну та санкції російські експортери зерна просять Центробанк опрацювати можливість розрахунків за зерно в рублях для найбільших іноземних покупців.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]