Путін приховує вбивць: в Австралії та Австрії вимагають видачі засуджених по справі МН17

|
Версия для печатиВерсия для печати

Міністр закордонних справ Австрії Пенні Вонг прокоментувала рішення суду Гааги по справі падіння MH17, заявивши, що російський президент Владімір Путін повинен видати винних в цій трагедії, яких він зараз приховує.

"Ми закликаємо Росію видати засуджених, щоб ті могли постати перед судом за свої жахливі злочини, - заявила Вонг, слова якої цитує DW. - Жодне ухилення, заплутування чи дезінформація з боку Російської Федерації не допоможуть їй уникнути цього факту... Ми хотіли б сказати Росії: світ знає, що ви приховуєте вбивць, і це дещо говорить про вас, пане (Владімір - ред.) Путін".

Австралія, як і Малайзія, задоволена рішенням суду в справі МН17, однак вимагає екстрадиції засуджених.

Про це повідомляє NOS.

“Малайзія та Австралія задоволені засудженням трьох осіб у справі MH17. Обидві країни вважають справедливим довічне ув'язнення. Австралія вимагає екстрадиції засуджених”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прем'єр-міністр Австралії Ентоні Албанез заявив на пресконференції, що росія повинна взяти на себе відповідальність.

“Ми пройшли юридичні та судові процедури і закликаємо росію видати осіб, яких було визнано винними заочно, щоб правосуддя відбулося”, - сказав він.

Прем'єр-міністр Малайзії Ісмаїл Сабрі Яакоб заявив, що його країна підтримує рішення нідерландського суду.

Нагадаємо, 17 листопада суд у Гаазі визнав, що літак MH17 у 2014 році в небі над Донбасом збили з підконтрольної російським бойовикам територій з допомогою комплексу, який привезли з РФ.

Як повідомлялося, визнані винними у справі про збитий літак рейсу MH17 ексофіцер фсб, колишній "міністр оборони днр" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал ГРУ генштабу збройних сил рф, глава "ГРУ днр" Сергій Дубинський та громадянин України Леонід Харченко мають виплатити 16 млн євро компенсацій.

Таке рішення ухвалив суд у Нідерландах.

Гіркін, Дубинський і Харченко визнані винними у збитті літака рейсу MH17 та вбивстві 298 людей, їх засуджено на довічне ув'язнення. Підполковник ГРУ Олег Пулатов був виправданий.

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

19 червня 2019 року слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК "Бук". Це колишній офіцер фсб, колишній "міністр оборони" так званої днр Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ генштабу збройних сил рф, глава "ГРУ днр" Сергій Дубинський, підполковник ГРУ Олег Пулатов (усі – громадяни рф), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "днр".

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

12:59
Щільність застосування дронів на бахмутському напрямку небачена раніше — військовий
10:55
Шабунін: Офіс Генпрокурора закрив понад 1,2 тис. проваджень щодо бізнесу, проте лише 2 з них належать БЕБ, яке "стриже" підприємців
09:02
Офіс генпрокурора після аудиту закрив кожну п'яту справу проти бізнесу, найбільше "туфти" плодить ДБР "імені Татарова"
08:27
Українські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 25 квітня
20:00
У четвер дощитиме на Правобережжі, на півдні та на сході до +26°С
18:04
Випробування солідарністю - воно ще тільки чекає на Україну
17:31
Открытие компании в Эстонии и оформление иностранного банковского счета: что нужно знать
16:29
Кримінальні оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
16:24
За межею розумного: у Буданова записали собі в заслуги арешт ФСБ заступника Шойгу

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]