Путін в Україні зазнав абсолютного провалу, проти нього виступили навіть країни, залежні від російських енергоносіїв — Forbes

|
Версия для печатиВерсия для печати

Загарбницька війна, розв’язана Владіміром Путіним в Україні, може обійтися йому занадто дорого. Так звана «спецоперація» стала абсолютним стратегічним провалом і позбавила Кремль «м’якої сили», з допомогою якої він міг впливати на ЄС та НАТО. Прорахунки керівництва РФ налаштували проти агресора навіть ті країни, які мають залежність від російських енергоносіїв.

Таку думку висловив експерт оборони переднього краю Центру Скоукрофта Арун Айєр в розмові з журналістами Forbes.

На його думку, Путін не розраховував на ту єдність Заходу, яку ми бачимо зараз. Він припустився фундаментальних помилок, не взявши до уваги уроки недавніх конфліктів США в Афганістані, Іраку та інших країнах. Насамперед, йдеться про поганий аналіз розвідданих, ставку на грубу силу, недооцінку рішучості та здатності суперника до опору.

«Гібридна війна – не ніж, а скальпель. Її потрібно вести з хірургічною точністю, а це вимагає довіри до розвідданих, навіть якщо розвідка повідомляє погані новини. Російська авторитарна модель управління до цього погано пристосована. Те саме призвело до втрати контролю над інформаційним фронтом: Україна легко парирує російські «Z-кампанії» та «антинацистський» наратив на міжнародній арені», — сказав Айєр.

На думку експерта, Сполучені Штати та їх союзники повинні ретельно вивчити всі помилки Росії та використовувати їх у протистоянні гібридним війнам в майбутньому.Ґ

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]