ПВК "Вагнера" активно вербує найманців на війну з Україною

|
Версия для печатиВерсия для печати

ПВК "Вагнера" активо і відкрито набирає найманців у 27 з 83 регіонів росії. 

Про це йдеться у матеріалі Washington Post, присвяченому російським бойовикам, задіяним у війні проти українців, пише lb.ua.

В російських соцмережах, приміром, є такі оголошення: "Хочеш провести незабутнє літо з новими друзями та отримати прибуток? Туристична компанія "Вагнер Груп" пропонує тури по Європі, Африці та Близькому Сходу".

У списку вимог, який журналісти отримали від одного з рекрутерів, зазначено, що шукають чоловіків віком від 24 до 50 років, громадян будь-яких країн, крім ЄС, НАТО і України і не хворих на гепатит. Засуджені можуть подавати заявки, якщо їм не висунули звинувачень у тероризмі, зґвалтуванні чи контрабанді наркотиків.

Контракт пропонується на чотири місяці, платити обіцяють по $4000 щомісяця. Навчання – в таборі Молькіно Краснодарського краю. Водночас найманство в росії заборонено, і нема жодних гарантій, що бойовики отримають ообіцяне від компанії, якої на папері не існує.

"Офіційно Кремль досі заперечує будь-які звʼязки «Вагнера» з урядом. Але багато хто вважає, що операції вагнерівців в Україні тісно координуються з міністерством оборони росії", – додали у Washington Post.

Керівник правозахисної групи Gulagu.net Володимир Осєчкін заявив, що цю та інші ПВК фактично контролюють російські оборонні та розвідувальні служби. Спонсорують їх олігархи, як "кухар Путіна" Євгеній Пригожин.

Бойовики були помічені в Україні після відступу окупантів від столиці та переорієнтації на східні регіони. Повідомлялося також, що вагнерівці управляли винищувачами. Йдеться, зокрема, про Канамата Боташева – генерал-майора у відставці, який загинув на війні в Україні. Це пілот із найвищим званням, про ліквідацію якого відомо з 24 лютого. Через кілька днів після його смерті повʼязані з ПВК інтернет-групи почали вихваляти Боташева як частину "авіапідрозділу Вагнера". На похованні окупанта було помічено вінок з підписом "Бійцю ПВК Вагнера".

Боташев був ліквідований над Попасною, і саме цей район вважається одним із тих, де ПВК застосовується. У червні "вагнерівці" були задіяні і в штурмі Лисичанська. Однак, згідно з даними британської розвідки, найманців у боях під Попасною і Лисичанськом значно поменшало – велика кількість була ліквідована.

У серпні від вибуху української ракети в Попасній, ймовірно, загинуло понад сто бойовиків ПВК “Вагнер”, у тому числі заступники начальника, але власник ПВК, “кухар Путіна” Євген Пригожин, скоріш за все, вцілів.

Так звана група Вагнера була заснована в середині 2010-х років Дмитром Уткіним з військовим прізвиськом "Вагнер". Виявити групу Вагнера важко, оскільки вона не є зареєстрованою компанією. Це обʼєднання охоронних фірм, свого роду приватна міліція. Фінансистом групи вважається олігарх Пригожин, який раніше організовував харчування для заходів у Кремлі, за що й отримав прізвисько кухаря Путіна.


В тему:

 

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]