Російський десантник втік із рф після публікації своєї антивоєнної повісті про вторгнення росії до України — «Медиазона»

|
Версия для печатиВерсия для печати

На початку серпня у мережі з'явилася антивоєнна повість «ZOV» 33-річного російського десантника Павла Філатьєва, який воював в Україні та брав участь у захопленні Херсона.

"Медиазона" поговорила з Філатьєвим після його від'їзду з Росії.

У повісті він різко критикував армійське командування, називав вторгнення РФ безглуздим і злочинним, а також повідомляв про мародерство та нестачу ліків у польових шпиталях. Десантник розповів, що думка про книгу з'явилася у нього на другий місяць обстрілу: «Якщо я виживу, я зроблю все, щоби це змінити. Якось так склалося, що я живий повернувся, зрозумів, що обіцянку треба виконувати».

Де саме знаходиться Філатьєв, він не каже. Військовослужбовець уточнює, що спочатку сильно боявся, що його вб'ють, і готувався до цього. При цьому він змирився з тим, що помре ще під час війни в Україні, і зараз йому втрачати нічого. Десантник зазначає, що залишив РФ лише для того, щоб «спробувати щось у Росії змінити».

Філатьєв розповів виданню, що у квітні повернувся з війни у ​​свою військову частину у Феодосії, йому надали відпустку на два тижні. Військовослужбовець почав дзвонити знайомим, щоб щось пояснити про війну, але йому відповідали, що «не можна так казати, не можна говорити „війна“, треба акуратніше».

«Для мене це вже дико було: начебто я приїхав з війни, а не можна говорити „війна“. Така підміна понять, божевільня. Далі я зрозумів — суспільство не розуміє, як поводитися, яку позицію зайняти: начебто розуміють, що війна в Україні — це погано, але хочуть підтримати своїх військовослужбовців, які перебувають на війні. З іншого боку, вони бояться уряду. Я це довго перетравлював і навіть досі не можу переварити. Але країна дуже змінилася».

За його словами, зараз росіяни залякані та всі намагаються підбирати слова.

Як повідомив Філатьєв, спочатку командування не давало йому звільнення, його шантажували кримінальною статтею, якщо він не повернеться в Україну. Тоді десантник залишив територію частини, хоча багато товаришів повелися на погрози та шантаж. Після публікації повісті жоден військовий не назвав його зрадником або боягузом, наголошує Філатьєв. Більшість товаришів по службі дякували йому і підтримували, при цьому самі вони не знають, як їм діяти. Десантник зазначає, що він не має дружини та дітей, тому йому не потрібно ні за кого нести відповідальність.

При цьому він вважає, що вибачення перед українцями «недоречні»: на його думку, можна вибачатися, коли людина «іншому на ногу наступила». Наразі говорити «вибач» — неадекватно, зазначає він. Філатьєв додав, що всі гроші з продажу книги підуть на допомогу українцям, які постраждали від війни. "Я цим вчинком хотів показати, що сказати просто "вибач" - це безглуздо", - підсумував він.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]