Слідство у справі депутата-"слуги" Кузьміних завершили НАБУ і САП

|
Версия для печатиВерсия для печати

САП і НАБУ завершили слідство у кримінальному провадженні щодо народного депутата, підозрюваного в отриманні 558 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«15 липня 2022 року прокурорами САП та детективами НАБУ завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно народного депутата 9 скликання, підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 558 тис. гривень за забезпечення перемоги у низці тендерів із закупівлі медичного обладнання коштом бюджету», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що матеріали справи відкрито стороні захисту для ознайомлення.

За інформацією САП, під час досудового розслідування встановлено, що депутат одержав неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави і місцевого самоврядування, а саме - забезпечення перемоги у низці тендерів із закупівлі обладнання коштом бюджету, що проводило КП «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради».

Відповідно до раніше узгоджених домовленостей, у 2021 році було проведено тендер на закупівлю медобладнання на загальну суму понад 40 млн гривень, зокрема МРТ, системи ультразвукової діагностики та лапароскопічного набору для хірургічних процедур.

За даними САП, після оплати лікарнею вартості системи ультразвукової діагностики депутат зажадав за "сприяння" 558 тисяч гривень, що становить 30% від суми договору.

За версією слідства, депутат надалі планував застосувати таку схему і після перерахування лікарнею коштів відповідно до інших договорів – 37,5 млн гривень (30% від вартості обладнання для проведення МРТ) та понад 398 тис. гривень – від вартості лапароскопічного набору для хірургічних процедур.

Як повідомлялося, 31 січня Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру народному депутату Сергію Кузьміних, якого 28 січня детективи НАБУ викрили в одержанні 558 тисяч гривень хабаря. За даними слідства, депутат начебто отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями та лікарнею в Житомирській області.

7 лютого Національне антикорупційне бюро разом та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали Кузьміних за підозрою в одержанні неправомірної вигоди.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

12:51
Рада збільшила кількості прикордонників на 15 тисяч
12:04
Поліція та ДБР заробляють на криміналі: чому ніхто не може знайти виробників нелегальних сигарет
10:01
Держава знатиме про резервіста все: нові дані в реєстрах - Рада змінить порядок ведення військового обліку під час війни
09:09
У росії палають НПЗ і дві нафтобази
08:31
Треба перестати фінансувати політичні партії під час війни, а ці сотні мільйонів гривень спрямувати на оборону, - Юрчишин
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 24 квітня
04:22
Сенат США затвердив виділення допомоги Україні
20:00
У середу в Україні сухо на півдні та сході, ніччю - заморозки
18:07
Юрій Ніколов: Корупційна історія Сольського - для розуміння того, наскільки укорінена в Україні корупція
17:57
"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції Дніпра знайшли 14 млн незаконних активів

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]