“Справа Фірташа”: можливі зв’язки голови Федерації роботодавців України Дмитра Олійника з одіозним олігархом вивчають правоохоронці

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Історія з обшуками в інвестбаркіра Мазепи отримала цікаве продовження. Як зазначає видання "Народна правда", тоді під час обшуків Нацполіція вилучила у Мазепи 600 тисяч доларів. Після чого,  голова Федерації роботодавців України Дмитро Олійник нібито  почав направляти в усі інстанції запити, стверджуючи, що вилучені гроші належать його синові.

Журналісти видання зазначають, що обшуки відбулися нібито у зв’язку з кримінальною справою про шахрайство під час придбання корпоративних прав компанії ТОВ “Навігатор Майницьке”, яка видобуває газ на Майницькому родовищі у Львівській області. За інформацією,нібито наданою Олійником, його син є партнером Мазепи в придбанні ТОВ “Навігатор Майницьке”, і гроші належать йому…

Однак справа набуває цікавого повороту, - зазначають журналісти "Народної правди". Як їм стало відомо, розслідування щодо Майницького родовища може бути частиною великої справи про газовим махінаціям одіозного проросійського олігарха Дмитра Фірташа. Слідчі органи вже висунули відповідні звинувачення менеджерам газорозподільних компаній, що належать Фірташу. І вирішили піти далі, розмотуючи ланцюжок газових схем олігарха.

Дмитро Олійник, за  даними видання, нібито є людиною Фірташа. Як уже повідомлялося раніше, Федерація роботодавців України (ФРУ) – проєкт, який створили під Фірташа політтехнолог Володимир Грановський і гендиректорка телеканалу “Інтер”, який належить Фірташу, Анна Безлюдна. Фірташ протягом багатьох років вкладав десятки мільйонів у розвиток федерації, будучи її ключовим донором. Однак у зв’язку з кримінальним переслідуванням з боку уряду США, Фірташ був змушений у 2016 році залишити посаду керівника ФРУ і передати її Дмитру Олійнику, залишивши за собою контроль. 

"Виходить, що листами і запитами Олійник документує сам себе. Фактично визнаючи той факт, що він сам і члени його сім’ї могли в інтересах Фірташа “фронтити” видобуток українського газу і брати участь у схемах відмивання грошей одіозним олігархом. Слідство, за нашими даними, щільно займається зв’язками Олійника з Фірташем. І незабаром готується пред’явлення Олійнику відповідних обвинувачень" - резюмують журналісти видання.

Вчора стало відомо, що ще двом керівникам облгазів повідомили про підозру в справі бізнесмена Дмитра Фірташа, якого підозрюють у завданні збитків державному бюджету на 18 млрд гривень внаслідок привласнення державного газу. 

“Служба безпеки і БЕБ продовжують розслідувати корупційні схеми підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа і топменеджменту підконтрольних йому компаній. Під час проведення комплексних заходів задокументовано злочинну діяльність ще двох посадовців, які причетні до розкрадання блакитного палива із газотранспортної системи України." - йдеться в повідомленні СБУ.

Зазначається, що фігурантами є голови правлінь АТ «Івано-Франківськгаз» і АТ «Сумигаз».

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]