Циклони несуть в Україну грози та пориви вітру: прогноз погоди на тиждень

|
Версия для печатиВерсия для печати

 В Україні цей тиждень характеризуватиметься нестійкою та прохолодною погодою з випаданням опадів та поривчастим вітром.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

У вівторок, 17 травня, атмосферний фронт із Центральної Європи спричинить помірні, місцями значні дощі у західних та південно-західних областях України. Крім того, невеликі дощі подекуди пройдуть і у північно-східних районах України. На решті країни буде сухо. Вітер західного, північно-західного напрямку, 5-10 м/с. Мінімальні температури вночі очікуються в межах +6…+11 °С, у південних областях +10…+15 °С; максимальні вдень +17…+22 °С, на Одещині повітря прогріється до +23…+28 °С.

У середу, 18 травня, опади пройдуть у більшості областей країни, крім північних регіонів. У центрі та на півдні України дощі місцями будуть інтенсивними, у супроводі гроз. Вітер переважно північний / північно-західний, 7 – 12 м/с, у південних, центральних та західних областях місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря в нічний час коливатиметься в межах +4...+9°С, у західних областях можливі заморозки на поверхні ґрунту та в повітрі до -3°С, днем ​​стовпчики термометрів покажуть +12...+17°С.

У четвер, 19 травня, невеликі дощі пройдуть у південних областях України, на решті буде без істотних опадів. Вітер північно-західного напрямку, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +4…+9 °С, у західних областях на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки до -3 °С, вдень максимальна температура досягне +15…+20 °С.

У п'ятницю, 20 травня, вночі очікується погода без істотних опадів, удень у зв'язку із переміщенням атмосферного фронту із північного заходу, пройдуть дощі у північних, центральних та східних областях. На решті території буде сухо. Вітер переважно західного напрямку, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +5…+10 °С, удень +17…+22 °С, у західних та південних областях до +25 °С.

На вихідні, 21 – 22 травня, в окремих районах дощі супроводжуватимуться грозами та випаданням граду. Температура повітря на кілька градусів зменшиться у всіх областях країни.

«Аргумент»

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]