У Дніпрі затримали зрадників - ексміліціонера і двох ексвійськових

|
Версия для печатиВерсия для печати

Правоохоронці затримали трьох мешканців Дніпра, які передавали розвідувальні дані представнику спецслужби Росії і готували теракти на Дніпропетровщині.

Про це повідомили Дніпропетровська обласна прокуратураСБУ.

"За даними слідства, агентурну групу очолював колишній працівник місцевого підрозділу розформованої міліції, якого російська спецслужба завербувала задовго до початку повномасштабного вторгнення. У поле зору ФСБ потрапив через свої прокремлівські погляди.

Зловмисник фактично перебував у статусі ворожого резидента і отримав завдання сформувати власну агентурну мережу для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України" - повідомляє СБУ.

До своєї групи він залучив ще двох місцевих жителів – колишніх українських військовослужбовців.

Зловмисники збирали інформацію і передавали її ворогу через закриті канали зв’язку.

За співпрацю з окупантами їм обіцяли посади в окупаційній владі в разі, якщо ворожі війська увійдуть на територію Дніпропетровської області.

Підозрюваних затримали під час виконання чергового завдання представника держави-агресора.

Під час обшуків за місцями проживання затриманих вилучили корпуси гранат РГД-5, Ф-1, РГН із запалами, патрони, автомат АК-74У, пістолет, мобільні телефони, комп’ютерну техніку із доказами їх причетності до протиправної діяльності.

Їм інкримінують державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, та незаконне придбання, носіння, зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України).

Агентам РФ обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]