У російських магазинах стрімко зростає дефіцит сантехніки і будівельної хімії

|
Версия для печатиВерсия для печати

У російських магазинх почались перебої з поставками сантехніки, трубопровідних сполучних елементів - фітингів, інструментів і будівельної хімії.

Про це пише "Комерсант" із посиланням на учасників ринку.

"Логістичні складнощі, погіршення епідеміологічної обстановки в Китаї, а також нові санкції ЄС проти росії загрожують проблемами з асортиментом будівельних та оздоблювальних матеріалів.

Через кілька місяців DIY-мережі очікують на дефіцит сантехніки, будівельної хімії, інструментів та інженерного обладнання, а поки що розпродують існуючі запаси. Учасники ринку розраховують замінити частину позицій за рахунок місцевих виробників, але й ті мають складнощі із закупівлею сировини", - йдеться у статті.

Наразі учасники ринку розпродують існуючі запаси, дефіцит товарів стане помітним протягом найближчих двох місяців, оцінює один із співрозмовників видання.

В онлайн-гіпермаркеті "ВсеИнструменты.ру" кажуть, що наповненості складів у їхніх постачальників вистачить на три-чотири місяці.

Ключова проблема - заборона на постачання з низки західних країн, переважно інструментів, сантехніки та садової техніки, кажуть у компанії.

Гендиректор ДК "Смарт Інжинірс" Хусейн Плієв каже, що в учасників ринку виникли як складнощі з доставкою товарів через логістичні обмеження, так і проблеми з проведенням оплати постачальникам та виробникам з інших країн.

Він відзначає дефіцит вентиляційного обладнання та вентиляторів, автоматики, комплектуючих для систем опалення, обладнання для водовідведення. Дефіцит імпортних матеріалів у підрядників ДК "Гранель" сягає 10-15%, додає віце-президент групи Олександр Кушнарьов.

Ситуацію ускладнює п'ятий пакет санкцій ЄС проти рф, прийнятий 8 квітня у зв'язку зі вторгненням рф в Україну.

До переліку заборонених до ввезення в Росію товарів потрапила низка найменувань будівельних та оздоблювальних матеріалів.

Серед них - різні фарби і лаки, глини, окремі види ванн, душових кабін, унітазів, паперових матеріалів, черепиці з кераміки та ін. 

За словами джерела видання, лакофарбові матеріали, що продаються в рф, зазвичай місцевого виробництва, а компоненти для них імпортувалися в тому числі з ЄС. Він розраховує, що низку компонентів вдасться замінити китайськими аналогами.

Але співрозмовник газети в галузі додає, що доставка матеріалів з Китаю затруднена нестачею контейнерів і обмеженнями, що почалися через COVID-19 в Шанхаї.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]