Україна почала серійне виробництво боєприпасів калібру 152 мм

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Генштаб ЗСУ показав новенькі артилерійські боєприпаси калібру 152 мм і повідомив, що серійне виробництво цих снарядів налагодив "Укроборонпром".

Про це йдеться в пості Генштабу у фейсбуці, повідомляє BBC. Де саме налагоджене виробництво - в Україні, чи за кордоном, невідомо. "Укроборонпром" показав у фейсбуці відео зі снарядом у дерев'яному ящику. Серед зірок України стартував флешмоб, у якому вони передають свої побажання російським військовим.

На початку листопада міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна планує серійне виробництво артилерійських снарядів калібру 122-мм та 152-мм.

Вся українська пострадянська артилерія використовує ці снаряди стандартів 122 і 152 мм. Їхні запаси майже вичерпались ще на початкових етапах війни навесні та влітку. Тож союзники намагались постачати їх зі складів країн НАТО Східної Європи, проте і їхні запаси дуже обмежені.

Тому налагодження виробництва власних снарядів, яке Україна намагалась зробити протягом останніх п'яти років, стало дуже актуальним. Це важливо, щоб і далі використовувати велику кількість пострадянської артилерії, а не тільки нову "натівську" із західної допомоги.

У країн НАТО інший стандарт снарядів і вони до пострадянської техніки не підходять. У 2017-2019 роках Україна вела розробки і працювала над запуском серійного виробництва 152-мм снарядів для "Гіацинтів" на київському заводі "Артем".

Цей процес супроводжували скандали. У 2019 році правоохоронці затримали ексзаступника міністра економіки Юрія Бровченка, який, за їхніми даними, сприяв зриву виробництва цих снарядів.

«Аргумент»


В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]