Український священик відкрив передвиборчий мітинг Трампа, подякував йому за допомогу Україні та молився за нього під час замаху

|
Версия для печатиВерсия для печати

Греко-католицький священик Джейсон Чаррон відкрив передвиборчий мітинг Дональда Трампа в Пенсільванії та перебував там під час замаху.

У розмові з Голосом Америки о. Чаррон розповів, як він опинився на мітингу та про що він говорив з Трампом.

"Зі мною зв’язалися представники кампанії Трампа за кілька днів до мітингу, і вони запитали, чи хочу я розпочати його молитвою. Вони знали, що там буде багато людей, але вони не висували до мене жодних вимог. Вони не просили проказати молитву, не питали, що в молитві, ніяк мене не обмежували. Це була дуже вражаюча ініціатива з їхнього боку без жодних умов. Тож я сказав "так", - зазначив священик.

Отець Джейсон Чаррон був єдиним священнослужителем, який перебував на сцені.

"Ну, тобто серед тисяч людей могли бути священики, пастори чи рабини, але на сцені в офіційній делегації людей, які відкривали мітинг, проповідував лише я", - зауважив він.

Священик повідомив, що на цьому мітингу йому вдалося поспілкуватись з Трампом. У якийсь момент він відчув небезпеку для колишнього президента Трампа.

"Я сказав, що зробив свою частину роботи, тобто я помолився. Але тепер вони мали молитися за його безпеку, тому що є люди, які хочуть його застрелити... Я ніколи не говорив цього публічно раніше, але я йшов і сподівався, що люди дійсно серйозно молитимуться", – сказав отець Джейсон.
У тому, що Дональ Трамп залишився живим, священнослужитель вбачає Боже провидіння.
"13 липня, коли стався напад, є день третього об’явлення Діви Марії дітям-пастушкам у Фатімі (йдеться про пророцтво Діви Марії, яка об'явилася пастушкам у Фатімі, Протугалія, 13 липня 1917 року. У пророцтві, яке мало великий вплив на Папу Івана Павла ІІ і католиків в усьому світі, йдеться про те, що Росію треба навертати на праведний шлях, інакше вона "поширюватиме свої блуди світом та спричинить багато воєн, у яких загинуть багато націй").

Саме під час того об’явлення Марія говорила про майбутню небезпеку поширення Росією своїх помилок. А ми з президентом Трампом говорили про війну Росії проти України", - пригадав священик.

За його словами, Дональд Трамп запевнив, що підтримує позицію України щодо права на самооборону.

"Я говорив про те, що він послав під час своєї каденції ракети Javelin, а демократи цього не зробили, про патрульні кораблі, які були надіслані в Україну, щоб знищити Чорноморський флот Росії, про блокування Північного потоку, щоб у Росії не було додаткових фінансових важелів", зазначив він.

"І тому я подякував йому за це, а потім ми дуже коротко поговорили про ситуацію з Україною, і я не хочу в це зараз входити, але скажу так: як український католик, я вийшов з цієї дуже короткої зустрічі дуже підбадьореним", - наголосив о. Джейсон Чаррон.

Отець Чаррон є парохом церкви Святої Трійці в Карнегі, Пенсильванія. Він веде активну боротьбу проти абортів, працює над заснуванням святині Покрови Пресвятої Богородиці в Піттсбурзі, присвяченій вдячності за скасування рішення Верховного суду США 1973 року, яке захищало право на аборт.

Священик є популярною медійною фігурою, частим гостем телевізійних програм та подкастів на тему християнської віри. Разом дружиною Галиною він виховує семеро дітей.
Він виріс у зовсім нерелігійному середовищі. Навернувся до Бога я у 16 років. Вчився у римо-католицькій семінарії, згодом у Львівській богословській академії (нині Український католицький університет). Там познайомився зі своєю майбутньою дружиною Галиною.

«Аргумент»


На цю тему:

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]