Ув'язнених із колоній поряд із російсько-українським кордоном масово переводять до інших регіонів РФ

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Ув'язнених, які відбувають терміни в колоніях, розташованих неподалік кордону з Україною, почали переводити до інших регіонів.

Про це повідомляє «Агентство» із посиланням на трьох адвокатів.

Адвокат фонду «Громадський вердикт» Ірина Бірюкова розповіла про те, що 150 осіб із ІЧ-7 Білгородської області перевели до ІЧ-4 Тульської області. Деяких ув'язнених, за її словами, також відправили до однієї з колоній Липецької області, але точніша кількість таких засуджених невідома. При цьому з липецьких установ частину ув'язнених перевели до лікувально-виправної установи №3 (ЛІУ-3) Тульської області.

«Є інформація, що думають над переведенням частини засуджених з ІЧ-5 Білгорода до Йошкар-Оли, можливо у грудні. Але остаточного рішення немає», - заявила вона.

Ще два адвокати, чиї імена не називаються, також поділилися подібною інформацією. Як повідомив один із них, у Ростовській області колонії звільняють «під потреби СВО». Куди при цьому переводять ув'язнених – невідомо. "Розселяють невідомо куди, ми їх зараз шукаємо з родичами", - сказав юрист. Інший адвокат розповів із посиланням на своїх довірителів, що ув'язнених із близьких до кордону з Україною колоній переводять до Самарської області.

Керівництво колоній пояснює те, що відбувається в прикордонних регіонах небезпечно залишатися, стверджує Бірюкова. «Я думаю, що причини можуть бути різні — як переведення засуджених із колоній приєднаних територій [України] до цих колоній, тому треба звільняти місце, так і реальну небезпеку через військові дії. Або обидві причини разом», — також запропонувала адвокат.

11 листопада директор фонду «Русь сидяча» Ольга Романова писала , що в ІЧ-19 Волгоградській області повідомляють про етапованих із Херсона ув'язнених.

 

«До нас етапували ув'язнених із Херсона. Привезли 140 людей, побиті, поламані, місця живого немає на них, стоять і не піднімають очей, трясуться всі, в дорозі не годували. Зачинили їх у порожні бараки, дали лише ложки. Перед цим з бараків винесли все: чайники, мікрохвильові печі, посуд. Залишили нари, стіл та ложки. Незрозуміло, як вони виживуть, просто жах», — публікувала вона, як стверджується, лист із колонії.

Близько двох тисяч українських засуджених опинилися у в'язницях на окупованій території. Там їх змушують отримувати громадянство РФ та пропонують "свободу" у вигляді військової служби.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]