В офісах та на НПЗ Укртатнафти проводяться санкціоновані обшуки

|
Версия для печатиВерсия для печати

Служба безпеки України та БЕБ перевіряють інформацію щодо ухилення від сплати податків керівництвом одного з найбільших нафтопереробних заводів України.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

У схемі ухилення також задіяна група підприємств, які постачають паливно-мастильні матеріали. Їхнім власником є один з найбагатших олігархів України, повідомили у БЕБ. З опублікованого СБУ фото, йдеться про «Укртатнафту», яку контролює так звана група «Приват» Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Слідством встановлено, що протягом 2019-2022 років службові особи декількох підприємств, ймовірно, занизили податкові зобов’язання з акцизного податку. Зокрема, приховували та не відображали у податковій та бухгалтерській звітності фінансово-господарські операції. За даними БЕБ, ухилення від сплати податків може становити понад 700 млн грн.

Наразі в офісних приміщеннях та нафтопереробному заводі проводяться санкціоновані обшуки для отримання документальної доказової бази та унеможливлення знищення предмети та документів, які підтверджують ухилення від сплати податків на понад 700 млн грн.

Також перевіряється інформація щодо можливих порушень, здійснених для збільшення прибутку під час виготовлення пального, заявляє слідство. Детективи проводять забір зразків палива для відповідної експертизи.

В БЕБ нагадали, що "Мотор Січ", "Запоріжтрансформатор", "АвтоКрАЗ", "Укрнафта" та "Укртатнафта" передані Міністерству оборони.Слідство не розкриває назву підприємства і не називає прізвища олігарха. Проте, наявна інформація свідчить, що йдеться про «Укртатнафту» і Ігоря Коломойського.

Нагадаємо, сьогодні зранку з’явилася заява центрального офісу «Укрнафти», про те, що офіс заблокований озброєними людьми. А співробітники та керівники компанії не були допущені на робочі місця.

«На підприємстві стурбовані ситуацією, що склалася. Представники акціонерів НАК «Нафтогаз України» та Міноборони не надали документів що стосуються діяльності товариства в новому форматі, рішення суду, що санкціонує проведення силових дій також відсутнє», – заявили в компанії.

«Аргумент»


 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У четвер дощитиме на Правобережжі, на півдні та на сході до +26°С
18:04
Випробування солідарністю - воно ще тільки чекає на Україну
17:31
Открытие компании в Эстонии и оформление иностранного банковского счета: что нужно знать
16:29
Кримінальні оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
16:24
За межею розумного: у Буданова записали собі в заслуги арешт ФСБ заступника Шойгу
15:17
ВРП схвалила звільнення судді Тандира, який нетверезим збив на смерть нацгвардійця
15:10
Підривна діяльність: СБУ затримала настоятеля Святогірської лаври упц (мп)
14:05
З початком "великої війни" Полтавська облрада купила подарункові годинники на 1,5 млн гривень, ними нагороджують "кишенькових" депутатів, чиновників і прокурорів
12:51
Рада збільшила кількості прикордонників на 15 тисяч
12:04
Поліція та ДБР заробляють на криміналі: чому ніхто не може знайти виробників нелегальних сигарет

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]