Венедіктова розповіла, яким страшним та невловимим ворогом України є Ахметов

|
Версия для печатиВерсия для печати

Після проведення аудиту генпрокурор Ірина Венедіктова увійшла у групу прокурорів у двох справах, у яких фігурує бізнес Ріната Ахметова.

Про це генпрокурорка сказала, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу щодо її допису у Фейсбуці, у якому йшлося, що правоохоронці розслідують близько 200 справ, де фігурує бізнес Ахметова.

"Для чого був зроблений цей допис? Тому, що відразу почали спекулювати. Друзі, я в цей день відлітала у Вашингтон дуже надовго. Розуміючи, як працює правоохоронна система, генеральному прокурору треба було сказати, що колеги, ми знаємо кількість справ, ми знаємо, що там може відбуватися. Будьте ласкаві, не зробіть "супермаркет" за той час, поки мене не буде в країні, щоб я повернулася і зробила аудит. Повернулася і зробила. У дві справи увійшла в групу прокурорів, решта справ ще на вивчені", – сказала вона.

При цьому генпрокурорка відмовилася уточнити, про які саме провадження йдеться.

Як повідомлялося, у грудні 2021 року Венедіктова заявила, що активізує розслідування понад 200 справ, пов'язаних із "власником кількох відомих телеканалів, вугільних підприємств, підприємств у сфері енергетики", маючи на увазі Ахметова.

Одночасно генпрокурорка наголосила, що було здійснено попередній аналіз всього масиву кримінальних проваджень, і "з'ясувалося, що йдеться про більше ніж 200 справ". "Ці 200 справ – результат лише поверхової оцінки, переконана, що їх більше. Ми маємо на увазі майже всі великі підприємства у сфері вугільної промисловості та енергетики з орбіти цієї впливової людини. Орієнтовні суми завданих державі збитків обчислюються мільярдами гривень", - зазначила тоді Венедіктова.

Вона додала, що "з метою персоніфікувати відповідальність" увійде до груп прокурорів в основних і найбільш резонансних справах.

Генпрокурор опублікувала свій допис невдовзі після пресконференції Президента Володимира Зеленського, на якій він заявив, що в українських спецслужб є інформація про переговори представників України і Росії про можливу участь Ахметова в державному перевороті.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]