Із завтрашнього дня в Україні забороняється музика у громадському транспорті: що загрожує порушникам та як їх карати

|
Версия для печатиВерсия для печати

Порушниками можуть бути визнані як водії, так і пасажири.

Із завтрашнього дня в усіх автобусах та таксі України забороняється включати музику, інші звукові сигнали, а також відтворювати в салоні автобуса звуки фільмів. Це передбачено Законом України "Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора", який був ухвалений 19 червня 2022 року та набирає чинності 7 жовтня 2022 року.

Заборона на "акустичне насильство" розповсюджується на автобуси та таксі. І стосується як міського транспорту, так і приміських, міжміських, міжнародних маршрутів.

 

Цікаво, що в законі відсутні згадки про інші види громадського транспорту. Щоправда, закон доручає Уряду внести норми про заборону акустичного насильства до правил перевезень на всіх видах пасажирського транспорту.

Єдине виключення щодо звукових сигналів в салонах громадського транспорту, які допускає закон, це передача інформації про поїздку. При цьому, відтворення звуку може здійснюватися виключно на індивідуальні навушники пасажирів, а на салон - лише під час нерегулярних перевезень за згодою всіх пасажирів.

Це передбачено статтею 40 указаного закону - "Основні права та обов’язки водія автобуса, таксі, легкового автомобіля на замовлення, легкового автомобіля при перевезенні пасажирів".

Заборона на шум стосується не лише водіїв, але й самих пасажирів. Водій має право висадити пасажира, який голосно увімкнув музику.

Якщо ж закон порушуватиме водій, до нього можуть бути застосовані наступні заходи впливу:

  • до водіїв можуть вжити дисциплінарні заходи;
  • підприємство - може бути не допущене на конкурси на перевезення.

Якщо водій порушує закон, про це можна повідомити керівництву підприємства-перевізника і відповідального за транспорт в органах влади чи самоврядування.

До речі, цим же законом з 7 жовтня заборонено публічне відтворення фонограм, відеограм чи кліпів російських співаків.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У суботу в Україні хмарно з проясненнями, дощі в центрі та на півдні
18:08
Смерть на колесах: чому китайські електромобілі становлять серйозну загрозу для нашої безпеки
17:04
"Після перемоги Революції Гідності": чому по Татарова, Портнова та інших зрадників з цієї кодли українці все одно прийдуть
16:58
Продаж картин Медведчука, які мають музейне значення, буде зупинений - АРМА
16:05
Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо
15:33
Олександр Чупак: Чому держава не спроможна розв’язати демографічну проблему
13:18
Новини агентури ФСБ: нардеп Артем Дмитрук співпрацює зі священником УПЦ МП Чертиліним, якого підозрюють у держзраді, – Bihus.Info
12:18
Геть від москви: Молдова скоротила зовнішні торговельні відносини з рф до 3%
11:02
Перше збиття Ту-22М3 у повітрі: ЗСУ вразили літак за 300 кілометрів від України (ВІДЕО)
10:54
Ракетний удар рф по Дніпру та області: вбито 9 осіб, зокрема 3 дітей, понад 25 дістали поранення

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]