$349 млрд коштуватиме відновлення України - Єврокомісія

|
Версия для печатиВерсия для печати

Вартість відновлення України після військових дій становитиме $349 млрд.

Про це йдеться у спільній заяві Єврокомісії, України та Світового банку. Сторони зазначають, що найближчим часом ця цифра зросте, оскільки конфлікт продовжується.

Єврокомісія, Україна та Світовий банк підготували приблизну оцінку збитків та потреб (RDNA). Сторони оцінили вплив наслідків повномасштабного військового вторгнення у 20 різних секторах економіки України. У документі також описано фінансові потреби України у сфері «стійкого, інклюзивного та сталого відновлення».

Відповідно до звіту, потреби України для відновлення соціальної та виробничої сфер, а також інфраструктури становлять $349 млрд. Сторони зазначають, що ця сума в 1,5 раза більша, ніж ВВП України у 2021 році.

За оцінками RDNA, близько $105 млрд необхідно витратити на невідкладні потреби в наступні 36 місяців. Ці кошти підуть на відновлення інфраструктури в галузі освіти та охорони здоров'я, систем опалення, енергопостачання та транспортного сполучення, а також на розвиток сільського господарства. У документі зазначено, що гроші також потрібні для розмінування.

В Україні та в Євросоюзі вважають, що для фінансування відновлення України мають бути використані російські активи, які вже заблоковані через санкції. У березні міністр фінансів Анатолій Силуанов говорив, що через санкції заморожено приблизно половина золотовалютних резервів росії ($300 млрд із $640 млрд).

«Аргумент»


 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]