Фото:

Як податково-митний терор робить замість сприйнятного бізнес-клімату пустелю

2024-07-18 08:36 | Держава

Надії на перемогу в бізнесі геть не можливо передбачити в країні зараз. На перемогу у війні надія вже є! На внутрішньому фронті немає ніяких навіть натяків. 

Фото:

Бути людьми надії…

2024-07-18 08:22 | Держава

 Як у нас в Україні, так і в Сполучених Штатах Америки сьогодні є велике питання: що робити, як бути. Сьогодні 21% американців терплять якісь ментальні розлади, і в тому відкритому ніби, незакомплексованому суспільстві ще є дуже багато проблем навкруг ментального здоров'я.

Фото:

Агентура Орбана на Закарпатті. Угорські партії та організації в Україні

2024-07-17 08:28 | Держава

Жителям з інших міст і регіонів України важко уявити, що є місто на Закарпатті де на адмінбудівлях та освітніх закладах, окрім державних синьо-жовтих прапорів, майорять угорські триколори, особливо в умовах повномасштабної війни в державі. Однак це реальність життя у Береговому на Закарпатті, де...

Фото:

Кадровий голод на ринку праці України під час війни: причини й наслідки

2024-07-12 08:36 | Держава

Зміни в економіці, які відбулися через руйнування виробничих потужностей, виїзд українців за кордон та переміщення  у межах України посилюють диспропорції на ринку праці. Тобто кваліфікації, які пропонують працівники, не відповідають потребам роботодавців.

Фото:  Справи Майдану

Справи Майдану тягають по судах і в багатьох досі немає вироків

2024-07-06 08:35 | Держава

З часу революційних подій на майдані Незалежності минуло вже понад 10 років. Це крайній термін для притягнення до відповідальності за особливо тяжкі злочини проти учасників протесту.

Фото:

Декомунізація у виконанні міськради Горішніх Плавнів більше схожа на підготовку до окупації

2024-07-04 08:36 | Держава

Козацька, Чумацька, Гетьманська, без українських героїв: специфіка деколонізації топонімії у Горішніх Плавнях (бувший Комсомольск) на Полтавщині дуже нагадує тихий саботаж прихильників "русского міра"

Фото:

Українська національна ідея в історичній перспективі

2024-07-04 08:20 | Держава

Обміркувавши складності концепції "національної ідеї", я прийшов до висновку, що вона є продуктом як міту, так і реальности. З концепцією національної ідеї пов'язані поняття нації та національної держави — поняття, які є продуктом історичної еволюції.

Фото:

Академік Володимир Шаповал: “Після закінчення війни баки “сміттєвої люстрації” будуть здаватись дитячою забавкою”

2024-06-28 08:37 | Держава

Коли писали Конституцію, не могли уявити, що буде повномасштабна війна в країні. 

Фото:

Чому радники не можуть керувати країною?

2024-06-25 08:30 | Держава

 Цілком очевидним є той факт, що Офіс президента став потужною окремою силою, яка впливає абсолютно на всі процеси в країні. І найдивнішим є саме факт того, що його діяльність майже жодним чином не врегульована, а ЗМІ, які беруть в них коментарі й підписують, як "радники Офісу...

Фото:

Як під час війни виживають та борються невеликі громади? Дослідження

2024-06-21 08:30 | Держава

Громади зараз, як ніколи раніше, стикаються з безпрецедентними викликами через повномасштабну війну. Від проблем знищеної інфраструктури, дефіциту людських ресурсів і до викликів, пов’язаних із релокацією бізнесу чи створенням необхідних умов для військовослужбовців та їхніх сімей.

Фото:

Служба в тиловому підрозділі ЗСУ: совкові ритуали та все ідеально лише на папері

2024-06-13 08:28 | Держава

 Військовий, що служить у тиловому підрозділі, поділився роздумами, у чому він вбачає проблеми: замість обороноздатності старші офіцери перевіряють зовнішній вигляд, замість військової підготовки бійці заповнюють численні папірці та виконують ритуали, що є рудиментом радянської епохи в...

Фото:  7,8 тис. топонімів перейменували з березня 2022 року по травень 2024 року

Як змінився міський простір України за два останні роки деколонізації? Суворов, Щорс, Жуков – на вихід!

2024-06-10 08:22 | Держава

Вже два роки з мап українських міст активно зникають не лише «леніни» та «жукови», а й усі можливі маркери імперської культури. Новий закон про деколонізацію дав містам час до кінця квітня, щоб перейменувати вулиці, парки, зупинки та інші об’єкти.

Фото:  Влада ще раз показала, що корупційні схеми у портах були, є та будуть

Влада ще раз показала, що корупційні схеми у портах були, є та будуть

2024-06-05 08:36 | Держава

Ще раз доводиться констатувати, що нинішня влада взагалі нічого не збирається міняти. Попливуть контейнери в порти -> попливуть гроші в кишені чиновників  -> запрацюють системи, схеми, програми та елементарне щипання.

Фото:

Екологічні проблеми на третій рік великої війни на прикладі Полтавщини

2024-05-29 08:28 | Держава

 Щороку кожен житель Полтавщини у середньому виробляє 250 кг побутових відходів. Як результат, область має кількасот незаконних сміттєзвалищ, а ситуацію ускладнює війна. Останні дослідження показують, що стан природного середовища Полтавщини залишається стабільним, але проблема сміттєзвалищ...

Фото:

Правову науку в Україні координуватимуть ті хто її вбивали — впливові екс-регіонали?

2024-05-28 08:30 | Держава

 Президія Національної академії правових наук України (НАПрН) 24 травня 2024 року ухвалила рішення щодо створення Координаційної ради НАПрН, схвалила проєкт Положення про цю Раду та її персональний склад.

Фото:  Проблеми з НАБУ

Проблеми з НАБУ. Як уникнути підриву незалежності детективів та ефективності бюро?

2024-05-21 08:37 | Держава

 Діяльність і результати українських антикорупційних органів від початку їх створення були предметом прискіпливої уваги як суспільства, так і міжнародних партнерів. Вони подолали непростий шлях створення, становлення, тиску та величезних викликів.

Фото:  Директор Інституту соціології  Євген Головаха

Директор Інституту соціології Євген Головаха: вибір українців — ЄС, НАТО і подалі від сусіда-вбивці

2024-05-21 08:31 | Держава

Попри те, що у людей суттєво побільшало негативних емоцій, не настрої визначають можливість жити та здійснювати опір. Головне — все ж таки раціональна складова. Люди розуміють, за що борються. За існування країни й за свободу.

Фото:

Як батькам, вчителям та іншим небайдужим громадянам контролювати процес відбудови закладів освіти

2024-05-18 08:20 | Держава

 Через російські обстріли чимало українських шкіл та садочків пошкоджено чи зруйновано повністю. Деяким із них вистачить косметичного ремонту, інші ж потребують капітальної відбудови.

Фото: depositphotos.com

“єЧерга" та "Шлях” що це: замаскована корупція чи вміло захована зрада

2024-05-17 08:36 | Держава

Звільнення чергового Міністра Транспорту-Інфраструктури швидко наштовхнуло на спогади про попередніх Міністрів.

Фото:  КОЛАЖ АНДРІЯ КАЛІСТРАТЕНКА

Податкова сприймає бізнес як ворогів, а владу це влаштовує

2024-05-16 08:30 | Держава

В умовах величезного дефіциту бюджету, коли державі потрібно комунікувати з бізнесом про неминучість підвищення податків, влада заплющує очі на нереформовану податкову службу. А реформувати є що, бо зараз практикується ручний контроль та презумпція вини.


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]