Фото:   Україна програє логістичну війну на кордонах

Україна програє логістичну війну на кордонах. Чому бардак на погранпереходах - штучний і умисний

2024-03-18 08:33 | Держава

На третій рік реальної війни з шаленим сусідом, треба визнати, що частину економічної війни ми повністю програли ворогу. Програли наші чиновники, влада, а страждає від програшу економіка, пересічні українці.

Фото:  dekom.com

Небезпека тотального контролю. Влада хоче запровадити в Україні всеохопне відеоспостереження

2024-03-06 08:35 | Держава

Депутати, уряд та МВС пропонують запровадити повсюдний відеонагляд, експерти кажуть про небезпеки тотального контролю.

Фото:   Ліквідатори бюджету

Гроші на вітер. Держава витратила понад 70 млн грн на людей, які за 6 років не спромоглися закрити 4 суди

2024-02-27 08:36 | Держава

Процедури ліквідації трьох вищих спеціалізованих судів – Вищого господарського суду України, Вищого адміністративного суду України, Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ та Верховного Суду України – неабияк затягнулися

Фото:   AP Photo / Roman Chop

Лютий наших сподівань і тривог. Якою буде весна 2024 року?

2024-02-24 08:22 | Держава

 Шукати в історії якісь тенденції чи закономірності – справа далеко не те що невдячна, але й методологічно неправильна. Так, у XIX столітті історію, за аналогією до природничих наук, позитивісти почали трактувати як таку, що сповнена наперед запрограмованих законів, які раніше чи...

Фото:  тищенко в таїланді

Чому заборона на виїзд за кордон депутатів більш схожа на покупку лояльності

2024-02-21 08:35 | Держава

Почалося все з гучного скандалу довкола виїзду тоді ще депутата від “Слуги народу” Миколи Тищенка з “робочою” поїздкою на пляжі Таїланду.

Фото:

Ще спогади про бізнес в Україні. Суть ординської системи оподаткування від Азарова яка й досі діє

2024-02-20 08:35 | Держава

Коли на старті бізнесу ще були реальні бандити, то у них можна було і попросити знижку, і розстрочку. З перевіряючими так не можна ніколи. У них одна відповідь: "Я за тебе начальству зі свого схрону приносити не буду. Плати зараз і готівкою”.

Фото:  Про бізнес-терпіл України, суддівську мафію та податкове свавілля

Про бізнес-терпіл України, суддівську мафію та податкове свавілля

2024-02-05 08:36 | Держава

 Про те, як будувати та розвивати приватний бізнес в Україні, я знаю не з чуток… Понад 30 років тому, у розпал підприємництва, я кинув роботу на держпідприємстві і з величезним бажанням кинувся у приватний бізнес. Я знаю, я можу, я – фахівець, є чудовий колектив для роботи...

Фото:

Викривлене сприйняття інституту власності суперечить українському минулому і заважає майбутньому

2024-02-04 08:30 | Держава

 Нещодавній скандал зі затриманням генерального директора інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепи здійняв чималий шторм в українській бізнес-спільноті та довколабізнесових колах, чиї брижі пройшлись і ширшими суспільними колами.

Фото:

Шкандибаюча судова реформа. Що треба зробити у 2024-му році

2024-01-30 08:35 | Держава

2023-го українським судам довіряло лише 12% громадян. Воно й недивно: суспільство було шоковане низкою гучних скандалів.

Фото:  © depositphotos/paripat

«Гнучкий стратегічний дороговказ» влади який лякає

2024-01-04 08:42 | Держава

Якщо влада все ж вирішила йти неочевидним шляхом фіскалізації заради зростання, то хочеться хоча б аргументи на користь цього вибору побачити.

Фото:

Чому при Зеленському українцям не світить побачити Уряд національної єдності

2023-12-29 08:30 | Держава

Останнім часом поновилися розмови про потребу у створенні уряду національної єдності. Судячи з різкої відповіді президента Зеленського під час прес-конференції на питання щодо такого уряду, ця тема його дратує. То може варто зняти її з порядку денного взагалі?

Фото:  арахамія

Законопроєкт про мобілізацію: чому на амбразуру пішов Шмигаль

2023-12-27 08:30 | Держава

Кабмін вніс до Верховної Ради довгоочікуваний проект змін до законодавства про мобілізацію. З його змістом, напевно, вже ознайомилася вся країна, тож детально зупинятися на ньому не будемо. Звернемо увагу лише на те, що цим документом надійно захищені депутати, чиновники і ціла міні-армія...

Фото:  Picture montage: The Times

Gag order для полковника і Ко

2023-12-25 08:35 | Держава

Міркування народного депутата не додадуть ентузіазму західним інвесторам. Тепер у них з’явиться додатковий аргумент для відмови у подальшій військовій допомозі Україні. 

Фото:

Про фінанси, бюджет і стратегію держави Україна

2023-12-12 08:30 | Держава

В інтернеті можна натрапити на світлину, на якій зображені Надзвичайна та Повноважна Амбасадорка України в США Оксана Маркарова, керівник Офісу президента Андрій Єрмак, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і міністр оборони Рустем Умєров під час їхньої зустрічі з державним секретарем США...

Фото:

Керівник Департаменту у справах Майдану: У 50 випадках спливає термін давності та досі немає вироків

2023-12-04 08:36 | Держава

 Якщо справа тривалий час перебуває без вирішення в суді, а тоді закривається за строками давності ― це найгірше, що може бути.

Фото:

"Совок" при відбудові України. Що змінити в підходах та який досвід можна запозичити в Польщі

2023-11-22 08:35 | Держава

Відбудовуючи приватні будинки на звільнених територіях, нинішня влада робить це дорожче порівняно з аналогічним будівництвом у Польщі, не враховуючи енергоефективність та ігноруючи постраждалих.

Фото:  Спецслужби РФ проти Революції Гідності

Спецслужби РФ проти Революції Гідності

2023-11-10 08:36 | Держава

Слідчі встановили, що у грудні 2013-го та у лютому 2014-го під виглядом іноземної делегації до України прибули 20 співробітників ФСБ. Ефесбівці прибули до України трьома групами. 

Фото:  Що робити з ПДВ

Що робити з ПДВ, поки не всіх пересаджали

2023-11-08 08:34 | Держава

ПДВ із кордону потрібно прибрати! Як це зробити?

Фото:  Про НДС. Пока не всех пересажали

Что делать с НДС, пока не всех пересажали

2023-11-08 08:02 | Держава

НДС с границы нужно убрать! Как это сделать

Фото:

В Україні зʼявився свій аналог "Роскомнадзору" - регулятор інтернету Держспецзвʼязку

2023-11-01 08:30 | Держава

Якщо ви стикалися з новинами на кшталт “Держспецзв’язку заблокувала сайти з рекламою київських повій” або “В Україні заблокували сайт, який нібито продавав стероїди та спортивну фарму”, то, імовірно, могли задатися резонним запитанням: а чи дійсно боротьба з повіями...


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]