64% українців хочуть звільнення всієї України, включно з Кримом

|
Версия для печатиВерсия для печати

64% українців переконані, що треба намагатися звільнити всю територію України, включно з Кримом, навіть якщо це означатиме тривалішу війну і зменшення підтримки Заходу.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 22 лютого – 6 березня.

"Більшість респондентів – 64% – вважають, що Україна має намагатися звільнити всю територію включно з Кримом, навіть якщо буде ризик зменшення підтримки Заходу і ризик тривалішої війни. На противагу цьому 24% більше схиляються до варіанту, що в обмін на визволення та захист усіх територій з Донбасом (але без Криму) Україна може утриматися від військових дій в Криму" - йдеться у повідомленні.

Ще 8% опитаних не змогли відповісти на це питання.

Соціологи зазначають, що переважна більшість наполягають на визволенні всіх територій, включно з Кримом, у всіх регіонах України. Тоді як підтримка "компромісу" становить не більше 27% залежно від регіону.

Дослідження тривало з 22 лютого по 6 березня. Методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів було опитано 2007 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим).

Опитування проводилося з дорослими (у віці 18 років і старше) громадянами України, які на момент опитування проживали на території України (у межах, які контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року).

Формально за звичайних обставин статистична похибка такої вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищувала 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% – для показників, близьких до 10%, 1,1% – для показників, близьких до 5%.

Соціологи зазначають, що за умов війни, крім зазначеної формальної похибки, додається певне систематичне відхилення, але отримані результати все одно зберігають високу репрезентативність та дозволяють досить надійно аналізувати суспільні настрої населення.

Раніше соціологи з’ясували, що абсолютна більшість українців вважають неприйнятними будь-які територіальні поступки для досягнення миру. За останніми даними КМІС лише 9% загалом готові до поступок, при цьому 87% українців проти будь-яких поступок.

Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

16:04
Схоже, Коломойський обкрадає Укренерго, начебто сидячи в СІЗО, а "фунти" на чолі державної компанії отримують за мовчання мільйони щомісяця
15:29
Сирський, Содоль, Баргилевич, Павлюк - генеральська фракція, яка знищує наші шанси на зміни та перемогу, - заступниця голови комітету ВР, "Слуга народу" Безугла
14:09
Юрій Касьянов: Путіну як повітря потрібен мир, тому він ескалює війну
13:36
Закон про загальновійськову підготовку у школах і профтехах нарешті ухвалила Рада
13:31
Закон про єдину роумінгову зону з ЄС ухвалила Рада
13:15
Ексзаступник керівника ОП Смирнов отримав підозру
13:10
Президент федерації легкої атлетики області носить одяг з написом "Росія" та говорить про відокремлення Закарпаття. Він служив в УБОЗ - агентурній структурі ФСБ (ВІДЕО)
12:34
Рада нарешті створила ТСК з питань фортифікацій та закупівлі дронів
12:01
Впевнена стабільність: як працює ринок пального у 2024 році
11:42
Судитимуть нардепа Лабазюка за хабар Кубракову та Найєму

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]