Байден закликав Сі не підтримувати російську війну в Україні

|
Версия для печатиВерсия для печати

Американські офіційні представники й міжнародні спостерігачі переконані, що Джо Байден в телефонній розмові з китайським керівником Сі Цзіньпіном 18 березня, має закликати Китай не підтримувати російську війну в Україні.

«Ми надалі закликаємо усі країни, особливо ті, що мають прямий вплив на Росію, використати усі можливі важелі, аби спонукати Москву покласти край цій війні. Ми вважаємо, що Китай має особливий обов’язок вплинути на президента Путіна і захистити міжнародні правила й принципи», - сказав напередодні держсекретар США Ентоні Блінкен, пише Голос Америки.

Він також наголосив на побоюваннях, що наразі «виглядає, що Китай рухається у протилежному напрямку, відмовившись засудити агресію, водночас подаючи себе нейтральним арбітром. І ми стурбовані, що вони розглядають пряму допомогу Росії військовим спорядженням для використання в Україні».

«Це нагода з’ясувати, на якій позиції стоїть Сі», - сказала речниця Білого дому Джен Псакі.

Китай досі заперечував, що збирається допомагати Росії вести війну.

Москва також відкинула повідомлення, що просила Пекін про військову допомогу, але російський міністр фінансів Антон Сілуанов сказав цього тижня, що Росія розраховує на Китай у намаганнях пом’якшити удар від західних економічних санкцій.

Чільні китайські представники заявляли, що наполягають на принципах суверенітету й непорушності кордонів усіх країн, а також наголошували на підтримці дипломатичного врегулювання суперечок.

Проте з Пекіна не було закликів до Росії припинити вторгнення в Україну, і коментатори вказують, що контрольовані державою китайські ЗМІ обмежено повідомляють про жертви та руйнівні наслідки російської війни.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]