Безпілотники пошкодили флагман ЧФ рф "Адмірал Макаров" — розслідування (ФОТО, ВІДЕО)

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Щонайменше три кораблі Чорноморського флоту РФ були вражені безпілотниками 29 жовтня, зокрема флагман "Адмірал Макаров".

Про це повідомила група волонтерів GeoConfirmed

Розслідувачі проаналізували фото і відео, зокрема кадри з безпілотних надводних апаратів (USV, Unmanned Surface Vehicle), які блукали в гавані та морі біля Севастополя.

Розслідувачі опублікували відео атаки на фрегат класу "Адмірал Григорович", якому в  Чорноморському флоті відповідає лише "Адмірал Макаров". Зйомка перервалася, оскільки, імовірно, безпілотник вдарився об судно і вибухнув.

 

На іншому відео можна побачити атаку на тральщик класу "Натя" "Іван Голубець". За повідомленням  Міноборони РФ він отримав "незначні" пошкодження.

На одному з відео видно, як ще один безпілотник блукає між пришвартованими кораблями в гавані, ймовірно, шукаючи мішень для обстрілу. Зйомка обривається, коли безпілотник зіткнувся з судном і ймовірно вибухнув. На основі відеозапису можна зробити висновок, що він знаходився біля щонайменше 4 кораблів і для атаки зробив майже розворот.

На думку GeoConfirmed, виходячи з усіх відеоматеріалів, було задіяно від 6 до 8 безпілотників. Три використовувалися на кораблях.

У GeoConfirmed зазначили, що безпілотники використовувала Україна:

"Виходячи з усіх наявних відеоматеріалів, можна з великою ймовірністю стверджувати, що

  • Безпілотники прорвали оборону Севастопольської бухти;
  • Було задіяно > 6 USV;
  • Щонайменше 3 кораблі були уражені з USV".

Нагадаємо::29 жовтня в окупованому Севастополі повідомили про вибухи - нібито російські кораблі "відбивали атаку безпілотників".

Російське Міноборони заявило, нібито Збройні сили о 4 годині ранку 29 жовтня атакували безпілотниками окупований Севастополь. Оборонне відомство РФ підтвердило пошкодження морського тральщика "Іван Голубець".

Міноборони Росії звинуватило військових ВМС Британії у плануванні і реалізації нібито "терактів" на трубопроводах "Північний потік-1" і "Північний потік-2".  Воно заявило, що підготовка "нападу" на Севастополь здійснювалася під керівництвом членів ВМС Британії, які нібито перебувають в українському Очакові.

Сили оборони півдня припускають, що причиною суботніх вибухів в окупованому Севастополі могли стати невдалі запуски російськими загарбниками ракет протиповітряної оборони.

Міністерство закордонних справ Росії оголосило, що Росія на невизначений термін призупиняє свою участь в зерновій угоді.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

08:00
Ворог просунувся у Часовому Яру, Максимільянівці та біля Цукуриного
21:23
Керівник Хмельницької обласної прокуратури, "інвалід" Олійник звільнився за власним бажанням, - Офіс Генпрокурора
21:14
"Корабельна сосна" Аллахвердієва отримала підозру в незаконному збагаченні на понад 20 млн грн
20:00
У п'ятницю дощитиме лише на південному сході України, заморозки
18:07
Українці за те, щоб єдину Православну Церкву очолив Епіфаній (ОПИТУВАННЯ)
17:15
Leo Beauty Club анонсує співпрацю з beauty-амбасадором Романом Кравцем aka Beauty Jocker (ТГ-канал «Джокер»)
16:13
Шантажиста та власника ТГ «Джокер» Романа Кравця спіймали на тиражуванні чергового фейку
16:01
Тепер за перевіркою МСЕК чоловіків 25-60 років стежить СБУ
14:02
Кафедральний собор ПЦУ у Черкасах звільнено від провокаторів рпц-фсб, там вже моляться українською мовою
13:16
Зеленський представив План перемоги на засіданні Ради ЄС

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]