"Блеф Путіна", якому "ми ніколи не вірили": Шольц прокоментував історію з турбіною для "Північного потоку"

|
Версия для печатиВерсия для печати

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що завдяки згоді Канади зробити виняток із санкцій та передати турбіну для "Північного потоку" вдалось продемонструвати, що Росія використовувала ці пояснення тільки як привід скоротити постачання газу.

Про це канцлер сказав в інтерв’ю канадському Globe and Mail.

Шольц сказав, що вважає невиправданою критику рішення уряду Трюдо щодо повернення турбіни, зазначивши, що цей крок позбавив Путіна приводу виправдати скорочення постачання газу до Німеччини та інших країн Європи.

"Росія використовувала газову турбіну лише як привід для того, щоб припинити погоджений експорт газу. Завдяки Джастіну Трюдо ми змогли викрити блеф Путіна. Ми ніколи не вірили, що він скоротив поставки саме через технічні причини… Тепер, коли турбіна може бути поставлена, від Росії очікують виконання контрактних зобов’язань. І якщо Москва вирішить їх не дотримуватися, це вже буде очевидно для всього світу", – зазначив він. 

"Зараз це вже відома методичка – Росія хотіла припинити поставки газу і звинувачувати у цьому західні санкції", – додав Шольц.

Він зазначив, що згода Канади піти на виняток задля цього кроку – це потужний сигнал підтримки для Німеччини і Європи загалом, і він зіграє на користь довгостроковій підтримці України. "Як би послаблення Німеччини та Європи допомогло Україні?", – запитує канцлер. 

Олаф Шольц також сказав, що не вірить, що Росія погодилась би збільшити об’єми постачання газу для Європи через українську газотранспортну систему. 

Шольца запитали також, чому Німеччина до останнього покладалася на російський газ, тоді як Штати роками попереджали про те, що Путін може використати цю залежність. Канцлер відповів, що ця реальність тривала десятиріччями і був час, коли Москву, здавалось, можна було вважати конструктивним партнером.  

"Та все ж: я не хочу заперечувати, що ми надто довго й однобоко покладалися на російські енергоресурси. Зараз ми опинилися в іншій реальності – і швидко пристосовуємося до неї", – додав Олаф Шольц.

Як повідомлялося, німецькі ЗМІ пишуть, що турбіна "Північного потоку", яку Канада погодилася передати Німеччині всупереч власним санкціям, через три тижні так і не дісталася території Росії – вона відмовляється її приймати.

У Кремлі заперечують, що Росія сама своїми діями ускладнює повернення турбіни. "Газпром" заявив, що отримав документацію щодо турбіни, але у нього "залишаються питання" до документів.

Нещодавно "Газпром" оголосив про нібито несправність ще однієї турбіни "Північного потоку", через що газогін працює на 20% своєї заявленої потужності.

УГОРІ: ОЛАФ ШОЛЬЦ. ФОТО З FACEBOOK

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]