Bradley, САУ, ракети і тисячі тон боєприпасів: Пентагон оприлюднив перелік зброї для Україні на $3 млрд в останньому пакеті

|
Версия для печатиВерсия для печати

Міністерство оборони США повідомило докладний список озброєння та боєприпасів, які будуть виділені в межах оголошеного в п’ятницю нового пакету оборонної допомоги України на суму понад $3 мільярди.

З відповідною заявою виступила під час брифінгу в Пентагоні заступниця помічника міністра оборони США з питань росії, України і Євразії Лора Купер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми оголошуємо найбільший за своїм обсягом пакет допомоги (Presidential Drawdown – ред.) у сфері безпеки, який відображає нашу відданість підтримці України», - зауважила Купер.

За її словами, США у новому транші виділяють Україні 50 БМП Bradley з 500 протитанковими ракетами TOW і 250 тисячами 25-мм набоїв у комплекті;100 бронетранспортерів M113; 55 броньованих автівок MRAP; 138 транспортерів HMMWV. Крім того, в Україну буде відправлено 18 самохідних гаубиць калібру 155-мм, 60 тисяч снарядів до них, а також 18 машин підвозу боєприпасів. Окремо буде надано 500 високоточних 155-мм снарядів та 1200 боєприпасів дистанційного мінування.

Пакет також включає 36 буксируваних гаубиць калібру 105-мм та 95 тисяч снарядів до них. Крім того, США нададуть 10 тисяч мінометних снарядів калібру 120 мм, додаткові боєприпаси для HIMARS; протиповітряні ракети RIM-7; 4 тисячі авіаційних ракет Zuni та 2 тисячі протитанкових ракет.

До нового пакету допомоги, крім того, увійдуть снайперські гвинтівки, кулемети та набої до гранатометів і стрілецької зброї; протипіхотні міни Claymore; прилади нічного бачення, оптика, запчастини та інше польове обладнання.

Загальне фінансування пакета становить $3,075 мільярди, у тому числі $2,85 мільярда в межах Presidential Drawdown (виділення зброї з ресурсів Пентагону за повноваженнями президента США), а також $225 мільйонів за програмою зарубіжного військового фінансування для модернізації ЗСУ.

«Як сказав президент Байден, війна в Україні зараз є критично важливою точкою, і ми повинні зробити все, що можемо, щоби допомогти українцям надалі протистояти російській агресії»,- зауважила представниця Пентагону.

У п’ятницю Німеччина також оголосила, що в першому кварталі 2023 року передасть Україні 40 БМП Marder, а також систему протиракетної оборони Patriot.

Фото: twitter.com/DeptofDefense


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]