ДБР не допитувало Баканова у справах про держзраду його підлеглих, які виконували його накази - ЗМІ (ВІДЕО)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Ексглаву СБУ Івана Баканова не допитували у справах про державну зраду його колишніх підлеглих.

Про це йдеться у розслідуванні Громадського.

Адвокат ексочільника Головного управління СБУ в АР Крим Кулініча, якого підозрюють у держзраді, каже, що його клієнт лише виконував накази тодішнього глави СБУ Баканова.

"Йому інкримінують, що начебто він самовільно залишив місце своєї дислокації і мав відправитися на пункт евакуації. Проте це була пряма вказівка, яку він виконував", - сказав адвокат Дмитро Паламарчук.

"Якщо не захистимо Київ, Україні кінець, тому ви потрібні тут". Приблизно так Баканов пояснював своїм підлеглим з прифронтових регіонів, чому вони мають все кинути і їхати в столицю. ... Надвечір 25 лютого майже весь київський апарат СБУ був евакуйований до Львова та на Вінниччину. Тобто в Києві залишилося обмаль людей", - кажуть автори матеріалу.

Журналісти зазначають, що ексглаву СБУ в Криму Кулініча судитимуть за держзраду та заволодіння зброєю. За даними слідства, Кулініч (на той час — чинний офіцер з особливих доручень I категорії групи помічників та консультантів керівництва СБУ) співпрацював із ФСБ РФ, на початку повномасштабного вторгнення наказав особовому складу покинути місце служби, а пізніше — видав штатну зброю людям, які не мали стосунку до СБУ.

Ексочільнику управління СБУ в Харківській області Роману Дудіну також інкримінують державну зраду. За даними слідства, Дудін незаконно наказав спецслужбовцям покинути територію Харкова, створив умови для здачі росіянам наявної зброї та самовільно залишив місце несення служби.

26 лютого він отримав наказ від Баканова "висуватися на Київ".

Дудін розповів, що із 24 до 26 лютого 2022 року він перебував у Харкові та виконував свої посадові обов'язки. 26 лютого 2022 року, за словами Дудіна, його вже в Києві залучали до "оборони урядового кварталу". А 28 лютого - відпустили назад до Харкова.

Водночас ДБР заявляє, що Дудін виїхав до Києва самовільно та незаконно.

"Ще один обвинувачений у державній зраді та самовільному залишенні місця дислокації в Херсоні — колишній керівник СБУ АР Крим Олег Кулініч. 24 лютого 2022 року Олег Кулініч звітував керівництву про ситуацію в Херсоні. Приблизно о 13:00 24 лютого 2022 року Кулінічу дали наказ їхати до столиці. Від Баканова вказівку Кулінічу передав заступник голови СБУ Володимир Горбенко", - йдеться в розслідуванні.

В Офісі Генпрокурора "Громадському" повідомили, що Баканов не має статусу свідка у жодному із цих кримінальних проваджень.

"Під час досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні Б. як свідок не допитувався. Під час судового розгляду вказаного кримінального провадження прокурорами, які підтримують публічне обвинувачення у ньому, у разі необхідності буде вирішене питання щодо виклику та допиту Б. як свідка", - йдеться відповіді.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]