Депутат-"слуга" - аферист Анатолій Гунько отримав адмінпротокол від НАЗК

|
Версия для печатиВерсия для печати

НАЗК склало адмінпротокол про порушення антикорупційного законодавства на нардепа від партії "Слуга народу" Анатолія Гунька, який отримав у подарунок від свого помічника годинник вартістю понад 10 тисяч доларів.

Джерело: Національне агентство з питань запобігання корупції у Telegram.

Дослівно: "Стосовно народного депутата Анатолія Гунька НАЗК склало адміністративний протокол, оскільки  він отримав у подарунок годинник марки Breguet вартістю понад 10 тисяч доларів США від свого помічника". 

Деталі: У НАЗК зазначили, що порушення скоєно до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 

Нагадаємо: протягом 2021 року Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки кримінальних правопорушень у 119 деклараціях.

Довідка:

Анатолій Гунько переміг на довиборах до Верховної Ради у 208 окрузі з результатом 34,1% (21 245 голосів). Балотувався від партії "Слуга народу". Його головним опонентом був лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко, який набрав 31,78%.

Директор ТОВ "Гільдія права".

Дружина чинного кандидата від “Слуги народу” - Гунько Наталія Іванівна балотувалася у Київську облраду у 2015 виграла вибори від “Радикальної партії Олега Ляшка”, з очільником якої тепер конкурує її чоловік. Зараз Наталія Гунько балотується під №3 від партії “Слуга народу” до Київської облради разом з народним депутатом Олександром Дубінським, який є фігурантом журналістських антикорупційних розслідувань.

Відповідно до декларації за 2019 рік Гунько заробив як ФОП 4,88 млн грн, ще 243 тис грн отримав від ТОВ "Гільдія Права", а також дивіденди на суму 78 тис грн від адвокатського об'єднання “Гільдія Права”.

Готівкою тримає 500 тис доларів (~142 млн грн на 2020 рік), 120 тис євро (майже 4 млн грн) і 3 млн грн.

У 2019 році Гунько балотувався по 209 округу від “Батьківщини”. Тоді він зайняв третє місце, набравши 25% (17 тис 345 голосів).

У 2016 році журналісти Руху ЧЕСНО з посиланням на ЗМІ зазначали, що Анатолій Гунько є фігурантом однієї із земельних афер на території Броварів. Так, у 2013 році місцева влада роздерибанила колишні землі держпідприємства “Радіопередавальний центр”. На сесії громаді роз’яснили, що на цій землі нібито мають побудувати завод представники німецької фармкомпанії, яка на запит ЗМІ та активістів таку версію згодом спростувала.

У 2015 році балотувався від партії “Наш край” до Київської обласної ради, але не пройшов.

Гунько є бенефіціаром ТОВ “Компанія Інтер-Профіт”, яка займається будівництвом.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]